DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Idén is elmarad a Szingapúri Nagydíj, három helyszín pótolhatja

Az ázsiai városállamban még október elején sem mernek tömegrendezvényt tartani. Az USA, Kína és Törökország is opció a helyettesítésre – az F1 továbbra is 23 nagydíjjal számol.

A Formula-1 és a szervezők részéről eddig nem érkezett hivatalos megerősítés, de a BBC nyomán a komplett nemzetközi szaksajtó tényként számolt be róla, szingapúri hatósági forrásokra hivatkozva: akárcsak 2020-ban, 2021-ben is elmarad a Szingapúri Nagydíj. Az október 3-i versenyig a városállom nem lazít a járványügyi belépési korlátozásokon, és az illetékesek úgy döntöttek, túl veszélyes lenne több ezer embert beengedni a rendezvényre.

Az Autosport a Formula-1 egy szóvivőjét idézi: „Továbbra is együtt dolgozunk valamennyi promóterrel ebben a képlékeny időszakban, és számos opciónk van az átalakításra, amennyiben szükséges” – mondta a szóvivő. A lap hangsúlyozza, az F1 célja továbbra is tartani a 23 fordulóból álló versenynaptárt.



Három lehetőséget részletez a pótlásra a RaceFans.net. Az első opció, hogy egy második versenyt tartanak az Egyesült Államokban, Austinban, egy héttel az október 24-i USA Nagydíjat megelőzően. Ebben az esetben a Japán Nagydíjat is egy héttel korábbra hoznák, Szingapúr eredeti időpontjába.

A második opció a Kínai Nagydíj megtartása Szingapúr helyén. A sanghaji verseny eredetileg áprilisban lett volna, de törölték a koronavírus miatt. Lehetséges egy csere is a Japán Nagydíjjal. A harmadik opció egy ugyancsak törölt verseny, a Török Nagydíj, amely a Kanadai Nagydíjat pótolta volna június 13-án, de elmaradt, miután az Egyesült Királyság beutazási korlátozásokat rendelt el Törökországgal szemben – ezért tartanak végül a Red Bull Ringen két nagydíjhétvégét is.  

Frissítve: Nem sokkal a sajtóhír elterjedése után a Szingapúri Nagydíj promótere közleményben erősítette meg, a 2021-es versenyt nem tartják meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: