DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Rajtunk múlik, hogy ez-e az áttörés pillanata

Monacóban a régi szép időket idéző teljesítménnyel rukkolt elő Sebastian Vettel, aki ötödikként végzett a hercegség utcáin, ezzel megszerezve első Aston Martin-os pontjait. Ez hozhatja el az áttörést.

Sebastian Vettel, az Aston Martin F1-es versenyzője abban reménykedik, hogy a monacói szereplés elhozhatja nemcsak számára, de az egész csapatnak a várt áttörést. A német szerint ez lehet a fordulópontja a szezonnak számukra, de tudja, hogy minden csak rajtuk áll.

Az online sajtótájékoztatón – melyen a Formula.hu is jelen volt – Sebastian Vettel Valtteri Bottasszal volt beosztva, azonban a finn gépe nem tudott időben felszállni, így Vettel egyedül maradt a bakui sajtószobában, amit a jó humorú német nem is hagyott szó nélkül.

„Nem érzem magam magányosnak, majd azt képzelem, hogy Valtteri itt van. Majd túlteszem magam ezen” – vágta ki magát Vettel, aki aztán komolyabbra fordította a szót: „Rajtunk múlik, hogy mi történik ezután, így igen, Monaco akár egy fordulópont is lehet számunkra.”



„Jó hétvégét zártunk, de folytatnunk kell a folyamatos pontszerzést. Ez a pálya is utcai, de merőben eltérő. Itt sokkal gyorsabban mehetünk, mi pedig úgy érkeztünk ide, hogy egyre jobban összekovácsolódunk csapatként. Nehéz a középmezőnyben küzdeni, néha pozitívan jövünk ki ebből, néha pedig kevésbé, de Monacóban nekünk jött ki a lépés.”

Vettel eddig sosem végzett sem az időmérőn, sem a futamon a negyedik helynél rosszabb pozícióban, ennek titkáról kérdezték: „Eddig ezt nem tudtam, de megjegyzem magamnak! Megpróbálom ezen a hétvégén is folytatni ezt a trendet. Ez egy pálya, ami tele van kihívásokkal. Mivel nagyon hosszú körről beszélünk, nehéz az egészet jól összerakni, de talán mindennek a titka az, hogy megbízzak az autómban. Ez egy utcai pálya, így fontos a bizalom, mivel sok hibának itt helye nincs.”

Ezt követően azt is megkérdezték Vetteltől, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy úgy fejezze be karrierjét, mint Kimi Raikkönen, azáltal, hogy visszatér első csapatához Faenzába: „Végsősoron én azért vagyok a Formula-1-ben, hogy nyerjek. Még ha jelenleg nem is tartunk ott, hogy futamokat nyerjünk, de ezzel a csapattal megvannak az ambícióink, és belátható közelségben van a győzelem gondolata, így azt mondanám, hogy nem.”

„Nem szeretném ezzel megbántani Kimit, mivel ő is, ahogy itt mi mindannyian a lehető legtöbbet próbálja kihozni az autójából az összes hétvégén, de számomra fontos, hogy tűzközelben legyek, szerintem ez ennek a sportnak a lényege, hogy győzni akarunk! Korábban már megtapasztaltam ezt az érzést, és újra szeretném átélni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: