DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: A Ferrariban minden más

Kis túlzással újra kell tanulnia fékezni és fordulni, annyira másképp kell vezetni a Ferrarit, mint a McLarent - tudja a különbségeket, de nem árulja el, csak annyit, hogy rengeteget kell alkalmazkodnia.

Monacóban már megmutatta igazi önmagát Carlos Sainz, a Ferrari spanyolja a pole-tól sem volt messze és összehozta első dobogós helyezését a Scuderiával - ahogy a csapat, úgy ő is parádésan teljesített. Ez már rá is fért, mert a McLarennél mutatott szintjéhez képest eddig érezhetően csak keresi magát Maranellóban - nem vezet rosszul, de nincs meg az a magabiztossága, mint Wokingban.

"Az egész vezetési stílusom más, másnak kell lennie, mint a McLarennél. Ahogy befordulok, ahogy fékezek, ahogy átviszem a sebességet a kanyaron, teljesen más, mint tavaly. Folyamatosan nyitottnak kell lennem és hajszolnom magam, hogy alkalmazkodjak, mint pilóta, de eddig ezt igazából élvezetesnek találom" - idézi Sainz szavait a változásokkal kapcsolatban a Motorsport.

55_1



"Hogy mik a különbségek az autók között, ezt inkább megtartanám magamnak és a csapatomnak, de az biztos, hogy most a McLaren is változott a Mercedes-motor miatt. Most különösen erősnek tűnnek az egyenesekben. Viszont vezetés, illetve egyensúly szempontjából mindegy, hogy lassú, középgyors, vagy gyors kanyarról beszélünk, egészen más az az autó és a Ferrari - nagyon sokat kell alkalmazkodnom és változtatnom a stílusomon. Tudom, hogy mi más, de nem mondom meg..." - tette hozzá a spanyol.

Szóba került még az is, hogy valószínűleg a McLarent kell egészen egyedien vezetni, ezzel küzd most Daniel Ricciardo is, aki ráadásul a jelek szerint érzékenyebb erre a dologra, mint Sainz volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: