DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Horner: Checo nem sokára futamot nyerhet

A helyzet továbbra is ugyanaz: a versenytempó megvan, az időmérő nincs, ezen kell dolgozni, de ha összejön, akkor Christian Horner szerint a futamgyőzelmekért is harcban lehet a mexikói.

Mi is írtunk róla, hogy Sergio Perez szezonrajtja eddig mérsékelten eredményes és már dr. Helmut Marko is megpendítette, hogy nem biztos, hogy megtartják a mexikóit a következő szezonra, Christian Horner csapatfőnök viszont bízik a versenyzőben és úgy gondolja, hogy hamarosan már a győzelmekért fog harcolni, csak még idő kell neki ehhez.

che_1



"Checo a legutóbbi futamon is remek munkát végzett, a versenytempója pedig fantasztikus eddig az egész év során" - írta Perezről Horner a Red Bull weboldalán közzétett értékelésében. "Amikor lesz egy tiszta szombatja és képes lesz jó helyre kvalifikálni magát az időmérőn, már ott is lesz a dobogós helyekért és győzelmekért zajló csatákban. Még idő kell neki az autóban, növelnie kell az önbizalmát, össze kell raknia egy kört és jó lesz" - magyarázta.

"Már a Formula-2-ben is mindig jó teljesítményt hozott a versenyeken, érezte a gumikat, volt érzéke az előzésekhez. Azt is tudjuk, hogy képes jó időmérőkre, például tavaly az imolai esőben is megmutatta ezt. Sergio kulcsszerepet játszik az idei bajnokságban és az kell tőle, ami legutóbb: pontokat elvenni Lewistól, profitálni Valtteri balszerencséjéből. Szerintem nem tart sokáig és ott lesz a dobogó tetején is" - tekintett a jövőbe optimistán Horner. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: