DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly sajnálta a mögé beragadó Hamiltont

A Monacói Nagydíjon Lewis Hamiltonnak semmilyen reális esélye nem volt arra, hogy a hatodik helyért megelőzze az előtte autózó Pierre Gaslyt. A francia már-már sajnálta a világbajnokot.

Idei leggyengébb versenyhétvégéjét teljesítette Monacóban Lewis Hamilton, aki a hetedik rajthelyet szerezte meg, majd gyakorlatilag a teljes versenytávot a jóval gyengébb autóval versenyző Pierre Gasly mögött abszolválta. Míg a világbajnok számára ez egy kiábrándító eredmény volt, addig az AlphaTauri franciája örömmel fogadta a megszerzett pontokat. Hamilton küzdelmeiért pedig már szinte bűntudatot érzett.

 gasly-monaco-20211



„Úgy értem, Lewist a tükrömben láttam… Sajnáltam, mert 78 körön át beragadt mögém. De tudják, gyakorlatilag nem volt [előzési] lehetősége, és meglepett, amikor előttem állt ki a bokszba. Az nem volt jó döntés. De számunkra ez jól zárult. Szereztünk néhány pontot, szerintem ez egy erős eredmény volt a csapattól” – tekintett vissza a legutóbbi futamra.

A Monacói Nagydíj azonban már a múlté, hétvégén az azerbajdzsáni Bakuban versenyez a mezőny. Gasly szerint a csapat autójának kedvezhet a pálya, hiszen legutóbb Danyiil Kvjat a hatodik rajthelyet szerezte meg az istállóval. „Ez egy jó pálya volt a csapatnak, legutóbb Danyiil nagyon gyors volt. Ez is egy különleges helyszín, egyedi módon kell beállítani az autót. Különösen a kastély körüli szakasz igényel módosításokat. Majd a pályára hajtva kiderül, mi vár ránk, mert az F1-ben már megtanulhattuk, hogy ne legyenek elvárásaink. Néha azt gondoljuk, gyorsak leszünk, aztán egy nehéz hétvégénk lesz, máskor pedig nehézre számítunk, és jól alakul” – hangzott el a nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen online formában a Formula.hu is részt vett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: