DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Albonnak is szerepe volt Verstappen győzelmében

A Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapján egyáltalán nem úgy tűnt, hogy a Red Bull az utcai pályán képes lesz futamgyőzelemért harcolni, de Alex Albon munkájának köszönhetően sikerrel jártak.

Idei legjobb futamhétvégéjén van túl a Red Bull istállója, ami Monacóban Max Verstappennel futamgyőzelmet ünnepelt, Sergio Perez pedig egyetlen pozícióra zárt egy dobogós helyezéstől. A nagydíj első fázisában azonban egyáltalán nem úgy tűnt, hogy a csapat képes lesz kimagasló eredményekre a hercegség utcáin, ugyanis egyik pilótája sem érezte magát komfortosan az autóban. Az időmérő edzésig azonban nagyot lépett előre a gárda, aminek köszönhetően Max Verstappen a második rajthelyet szerezte meg. Mint kiderült, ez a csapat tavalyi versenyzőjének, az idén fejlesztőpilótaként is tevékenykedő Alex Albonnak köszönhető.

albon-portre-20192



„Csütörtökön nem voltunk jó formában, Max különösen rossz véleménnyel volt az autóról. A háttérben zajló, Alexnek köszönhető munka azonban szombatra segített megfordítani ezt a helyzetet. Jó irányba változtattunk a beállításokon, Max és Checo is elégedettebb lett az autóval. Max nyilvánvalóan bosszús volt, amiért a piros zászló miatt nem volt esélye a pole-pozícióra. Szombat este frusztráltak voltunk, mert tudtuk, mennyire nehéz itt előzni, de a Ferrari balszerencséje a mi jó szerencsénk volt. Még csak az ötödik versenynél járunk, de egy monacói futamgyőzelemtől mindenki járása ruganyosabbá válik” – fogalmazott Christian Horner csapatfőnök.

Perez számára felemásan alakult a hétvége. Bár a negyedik helyre hozta be az autót, az időmérőn elért kilencedik rajthelye erősen bekorlátozta a versenyét. Horner azonban bízik a mexikói fejlődésében. „Checo vasárnap nagyszerű munkát végzett, a versenytempója pedig egész évben fantasztikus. Dobogós helyezésekért és futamgyőzelmekért harcolhat majd, ha sikerül egy tiszta szombatot teljesítenie” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: