DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Már jelzi a testem, hogy öregszem

A jelenkori F1 egyik legnépszerűbb alakja, a finn Kimi Raikkönen már érzi, hogy nem ő a legfiatalabb tagja a mezőnynek, melyre a teste is figyelmezteti. Szeretne több időt tölteni a családjával.

Mire véget ér a 2021-es szezon, Kimi Raikkönen már 42 éves lesz, a mezőny korelnökének esetleges visszavonulása pedig minden évben a legfelkapottabb témák egyike, még akkor is, ha egy ideje már csak a középmezőny végén autózik.

A finn Formula-1-es pályafutása alatt 21 futamgyőzelmet aratott és 18 pole-pozíciót szerzett, emellett pedig egyetlen pontos előnnyel megnyerte a 2007-es világbajnoki címet is a Ferrari színeiben. Most azonban már ő is érzi, hogy túl van a csúcson.

„Érzem, hogy már nem vagyok fiatal. Az elmúlt két évtizedben folyamatosan versenyeztem, így már a testem is jelzi, hogy nem én vagyok a legfiatalabb. Feltételezem, hogy egyes fájdalmakat a versenyzés okoz, mások pedig egyszerűen azért jönnek elő, mert öregszem” – mondta Raikkönen a spanyol AS lapnak.



„Lehetségesnek tartom, hogy még nagyon sokáig aktív maradja a versenyzés világában, de egyelőre nincsenek előre elképzelt terveim. Az F1 után is előfordulhat, hogy versenyezni fogok, de ami leginkább ez ellen szól, az a rengeteg utazás. Nem szeretek utazni. A legegyszerűbb az volna, ha idejönnék, versenyeznénk egyet, aztán mehetnék is haza, de az F1 nem így működik. A lehető legtöbb időt szeretném tölteni a családommal” – mondta a Jégember.

A riporter megkérdezte a finntől azt is, érez-e késztetést arra, hogy a fiatalokhoz hasonlóan szimulátoros versenyeken vegyen részt: „Nem! Már így is versenyeztem eleget, és amúgy is… Van ettől jobb dolgom is” – válaszolta Raikkönen, aki szót ejtett a jövő évi szabályváltozásokról is.

„Remélhetőleg beváltja a hozzá fűzött reményeket, de igazából nem tudom, mekkora hatása lesz. Sok szimulációt látunk, de az igazság úgy is csak az első versenyen derül majd ki. Bízom benne, hogy könnyebb lesz követni egymást és ezáltal az előzést is megkönnyítik az új szabályok, mert az jót tenne a sportnak.”

Szerintetek jövőre is a Formula-1-es mezőny tagja lesz Kimi Raikkönen? Indítsatok erről egy beszélgetést a Facebookon, a Formula Aréna csoportban, ahol mindig megtaláljátok a legjobb F1-es tartalmakat!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: