DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Bottas negatív háttérképpel motiválja magát

Érdekes részletet árult el arról a finn F1-es versenyző, honnan gyűjt motivációt a nehéz időkben – mindehhez pedig mercedeses főnöke, Toto Wolff adott inspirációt.

Nehéz szezonkezdeten van túl Valtteri Bottas: miközben Lewis Hamilton már három győzelmet is szerzett és a vb-tabellán mindössze négy pont a hátránya az éllovas Max Verstappennel szemben, a finn csupán három harmadik helyet tud felmutatni két kiesés mellett, emiatt pedig mindössze a negyedik helyet foglalja el az összetett pontversenyben.

bottas-dppi-monaco



Bottas már az ötödik szezonját tölti a Mercedesnél, és eddig minduntalan alulmaradt Hamiltonnal szemben, csapatfőnöke, Toto Wolff viszont épp pilótája mentális erősségét szokta dicsérni, hogy minden kudarc után képes volt visszavágni. Wolff arról is beszélt nemrég, hogy ő miképp szokta motiválni magát, s ezt a tanácsot korábban Bottasnak is átadta:

„Elhelyezhetsz egy fotót az illetőről a naptáradon vagy az asztalodon, és minden alkalommal, amikor hiányzik a motiváció, csak rá kell nézned” – magyarázta a világbajnok istálló vezetője a Motorsport.com hasábjain. „Mindenki szabadon csinálhatja ezt. Akikkel dolgozom, azoknál elég sokszor előkerül ilyen fotó. Jó ez: ellenségépítésnek hívják, és egy erős pszichológiai fegyver. Ami engem illet, két kép van, amit mindig magamnak hordok és ott van az asztalomon: egyiküknek sincs köze az F1-hez vagy egyáltalán a versenyzéshez, csak az üzlethez.”

A Motorsport.com kérdésére válaszolva Bottas elárulta, hogy valóban megfogadta főnöke tanácsát – viszont nem Hamilton vagy Verstappen van a szóban forgó képen: „Nem hordok a zsebemben képet Lewisról vagy Maxról” – szögezte le a finn. „Viszont van egy kép, amit valóban a Totóval folytatott tavalyi beszélgetésem inspirált. Van egy háttérkép a számítógépemen, ami motivációt jelent számomra, akárhányszor bekapcsolom. Nem igazán pozitív dolog. Ez egy negatív dolog, ami mindig emlékeztet rá, hogy megmutassam nekik, mire vagyok képes” – fogalmazott Bottas, aki azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy mi vagy ki szerepel a képen.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: