DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Rosberg: A kora miatt megy nehezen Alonsónak

Akárcsak Michael Schumachernek a Mercedesnél, a közel 40 éves spanyolnak is időre van szüksége, amíg újra felveszi az F1 ritmusát – a némettel egyetért Paul di Resta is.

A két év kihagyás után visszatérő Fernando Alonso is elismeri, nem sikerült olyan gyorsan felvennie a tempót, mint szerette volna: a várt három-négy helyett nyolc-kilenc versenybe telhet, míg száz százalékon teljesít. A korábbi világbajnok, Nico Rosberg szerint a magyarázat a közel 39 éves spanyol életkora.

„Az Alpine olyan autó, amelyet nehéz vezetni, Alonso pedig nem élvezi” – mondta a Sky Sports adásában Rosberg. „Fernando hosszas utat jár be. Néha megvillan, akárcsak Michael Schumacher, amikor a csapattársam volt a Mercedesnél. Nehéz volt neki a kora miatt, most pedig ugyanez történik Alonsóval. Két évet töltött távol, ezért kell egy kis idő, hogy újra teljes lendületben legyen. Eközben Ocon eddig fantasztikus munkát végez és nagyon jó eredményeket szállít.”



Hasonlóan gondolkodik a másik exversenyző, Paul di Resta is, aki Rosberghez hasonlóan párhuzamot von az Alpine két pilótája közt: „Látni kell, mi történt Estebannal: ő egy évig nem versenyzett, és sikeresen visszatért. Most itt van és megfelel a feladatának. Ami Alonsót illeti, annyi kincset érő tapasztalattal talán többet lehetett volna várni tőle, azonban az Alpine nehezen vezethető autó, Fernando pedig nem élvezi, ahol most állnak” – fogalmazott a skót.

„Egy kis időt azonban adnunk kell neki, mivel ő az elmúlt húsz év egyik legjobb Formula-1-es versenyzője. Ha megtalálja a ritmust, a többiek elkezdhetnek aggódni” – vélekedett Rosberghez hasonló Di Resta is úgy, hogy Alonsónak időre van még szüksége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: