DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Red Bull: A Mercedes miért nem fogadja el?

Dr. Helmut Marko szerint ők elfogadták tavaly, hogy a Mercedeshez használhatta az illegális DAS-t, nem értik, hogy a rivális most miért viselkedik így a hátsó szárnnyal kapcsolatban.

Az utóbbi hetekben nagyon fellángolt a Mercedes-Red Bull csata, amelyre valószínűleg rátett egy lapáttal a monacói eredmény is, hiszen az energiaitalosok így most előnyből várhatják a folytatást. A Mercedes a Red Bull hátsó szárnyát szeretné megóvni, amire a Christian Hornerék azzal válaszoltak, hogy akkor ők pedig a Mercedes elsőjét, de Toto Wolff szerint az első szárnyak mozgása megegyezik a két csapatnál. Dr. Helmut Marko viszont természetesen itt nem hagyja annyiban...

mar_1



"Az a Formula-1 része, hogy egy ilyen szoros csatában a csapatok alaposabban megnézik egymás autóját, főleg ha azon valami különlegességet látnak. Mi is ezt csináltuk, amikor a Mercedes tavaly előállt a DAS-rendszerrel. Akkor az FIA azt mondta, hogy a rendszer illegális, de az utolsó futamig így is használhatták. Mi ezt elfogadtuk. A Mercedes miért nem fogadja el a mi hátsó szárnyunkat?" - idézi Marko szavait az F1 Insider.

"Mi most akkor arra számítunk, hogy az első szárnyak tesztelését is megszigorítják, mert Toto Wolff csapatának első szárnya az, amelyik leginkább mozog. Egyértelmű, hogy ez óvási lehetőséget rejt magában" - tette hozzá fenyegetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: