DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Miért nem jó vasárnaponként Russell?

A Williamsnél úgy érzik, hogy ez nem a fiatal F1-es pilóta hibája, egyszerűen az autóból többet lehet kihozni egy körön, mint egy futam során, ezért jobb Russell az időmérőkön, mint vasárnap.

Önkritikusak a Williams Formula-1-es csapatánál, Dave Robson, az autó teljesítményéért felelős részleg vezetője szerint ugyanis egyszerűen ők a felelősek azért, mert George Russell nem teljesít jó futamokat a kiugró időmérő után. Mostanában érkeztek kritikák a brit felé amiatt, hogy hiába produkál extra szombatokat, vasárnap rendszerint hátrafelé csúszik - a csapat viszont ezt magára vállalta.

63



"Ez valószínűleg az autó miatt van az utóbbi években és nem miatta" - idézi Robson szavait a Motorsport. "Nagyon jó abban, hogy egy körön mindent kihozzon belőle, de a versenyteljesítmény inkább az autó működéséből ered - az szerintem jól látszott tavaly, amikor egy futamra beugrott a Mercedeshez, hogy nincs gondja a versenytempóval. Szerintem mindene megvan egy igazán erős hétvégéhez, de sajnos többre van szüksége tőlünk."

Robson egyébként nagyon dicsérte Russellt, aki szerinte a nyers tehetséget és a kontrollált agresszióját folyamatosan képes megmutatni, de egyre tapasztaltabbá válik - már rutinosan beszél a hétvége felépítéséről, a gumik működéséről, az abroncsok és a fékek együttműködéséről és minden olyan szakmai dologról, amit csak tapasztalattal sajátíthat el valaki. Szerinte emiatt még jobb versenyző Russell, mint mondjuk tavaly ilyenkor volt - egyszerűen a Williams nem lépett előre még eleget. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: