DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc sokszor szigorú magával, most mégsem az

A múltban sűrűn ostorozta magát hibáiért Charles Leclerc, de Monte-Carlo után nem teszi: ha valamikor, a Q3-ban ezen a pályán elszenvedett baleset a játék része.

Charles Leclerc balesete a Monacói Nagydíjon szombaton történt, mégsem aznap bosszulta meg magát – sőt, akkor, a Q3 végén még segítette is bebetonozni pole-pozícióját –, hanem vasárnap, amikor műszaki probléma miatt nem tudott felállni a rajtrács első helyére. A vezetői hiba ilyen módon végül nagyon sokba került, a monacói mégsem rágódik túlzottan a következményeken.

„Természetesen mindig lehet tanulni abból, amikor a dolgok nem mennek abba az irányba, amelybe akarnánk, mégis úgy érzem, jó munkát végeztem ezen a hétvégén” – idézi az Autosport lap Leclerc-t. „A Q3 utolsó próbálkozásán kicsit túl sokat akartam, ezért a falnak mentem, de az ilyen dolgok megeshetnek Monacóban. Sokszor megtörtént már a múltban, hogy nagyon szigorú voltam magammal, de ha olyankor történik a baj, amikor nyomnom kell, és különösen igaz ez a Q3-ra Monacóban, akkor a játék része. Igen, mindig tanulni lehet belőle, mégsem vagyok túl szigorú miatta magammal.”



„Természetesen nehéz a helyzet, mert otthon történt, és nem kerülünk minden nap ilyen jó helyzetbe. De végső soron ez ilyen, ez is része az autósportnak. Ahogy Mattia (Binotto) is elmondta, a hétvégéről a sok pozitív jelre próbálok majd emlékezni. Ha a tavalyi évet nézzük, messziről értünk el idáig. Ez egy egyszeri alkalom lehetett volna, hogy küzdjünk a győzelemért, de nem jelenti azt, hogy nem történt előrelépés” – folytatta Leclerc, akinek negatív sorozata folytatódott: még sosem ért célba hazai nagydíján. A Ferrari kilátásai azonban sokkal biztatóbbak, mint néhány versennyel korábban.

„Jó úton haladunk, jól dolgozunk, a szerencse viszont egyértelműen nem állt az oldalamon hétvégén. Erről szól az élet, túllendülök rajta. Bakun fog járni az eszem. Nagyon motivált vagyok, hogy visszaüljek az autóba, és remélhetőleg hamarosan nagyon jó eredményt szerezhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: