DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Kínos: Bottas autóján még most is fent van a jobb első

Valtteri Bottas egészen különös okból kényszerült feladni a Monacói Nagydíjat: egyszerűen nem jött le a jobb első kerék a helyéről. Az anya úgy eldeformálódott, hogy még most is fent van a W12-esen.

A sors az elmúlt hétvégén úgy tűnt, visszaadni látszik valamit Bottasnak abból a temérdek balszerencséből, amit Lewis Hamilton oldalán elszenvedett a Mercedesnél, hiszen Monacóban ezúttal nem ment a britnek, a finn pedig a második helyen haladt.

A kerékcserénél azonban nem várt problémába ütköztek: nem tudták leszedni a jobb első kereket Valtteri Bottas Mercedeséről, így a finn kiesett a versenyből. A bizarr kiesés okát azóta Toto Wolff már elárulta, és elmondása alapján részben Bottas is hibás volt a történtek miatt.



Ami viszont talán még a verseny alatt látottaknál is kínosabb lehet, hogy James Allison azt nyilatkozta a Motorsportnak, hogy még mindig nem tudták leszedni a kereket az autóról: „Egyelőre nem tudtuk leszedni, az autó most is a garázsban áll” – mondta a csapat technikai főigazgatója.

„Ha nem megfelelő szögben érintkezik a pisztoly az anyával, akkor az olyan mértékben eldeformálódhat. Annyira erős a pisztoly, hogy teljesen ledarálta az anya éleit, így egyelőre esélytelen, hogy leszedjük az autóról.”

„Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy fogunk egy Dremelt és le kell marni szépen apránként az anya maradványait, de erre már csak a gyárban fog sor kerülni” – mondta Allison.

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: