DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Ricciardo: Nem kifogás, de...

A McLaren F1-es pilótája nagyon dicsérte Lando Norrist, közben pedig azt is elmondta, hogy miért nem hoz ki 100%-ot az autóból - őszintén elmagyarázta, hogy mi a helyzet.

Egyelőre elmarad a várakozásoktól a McLarennél Daniel Ricciardo, az ausztrál pilóta még nem tudta tökéletesen magára szabni új autóját és nem tud belőle 100%-ot kihozni - a megítélésén pedig nem segít az sem, hogy közben Lando Norris élete formájában versenyez. Ricciardo sportszerűen elismeri: Norris parádézik és ő is tanul tőle.

"Úgy gondolom, hogy a kezdeti hozzáadott értékem hasznosnak bizonyult és miközben tanulom az autót, lesek el, veszek át dolgokat Landótól, mert ő egyértelműen nagyon jól vezeti" - mondta Ricciardo a MotorsportWeeknek adott interjújában. "Számomra ez az időszak most arról szól, hogy próbálom megérteni, hogy mi működik jól ezzel az autóval és hogy hogyan lehet belőle a legtöbbet kihozni."

ric_1



"Barcelona már jobban sikerült, de ott is tisztában voltam azzal, hogy milyen dolgokat nem csináltam jól. Szerintem az időmérő rendben volt, a futamon azért elrontottak kanyarokat itt-ott. Most tisztában vagyok vele, hogy mi a rossz, de néha az ember még így is rosszul csinálja! Szóval közeledek, de hogy mikor érek oda... nem tudom, nehéz kérdés, talán sosem fogom azt érezni ebben a sportban" - magyarázta.

"Még véletlenül sem akarok kifogásokat keresni, nem akarom, hogy ez annak tűnjön, csak mondom, hogy jelenleg még gondolkodnom kell azon, hogy mit hogyan csinálok és nem jön ösztönből, zsigerből. Plusz Landóra visszatérve: a fiatalabb generáció mindig jobb és jobb lesz, az ő sebessége lenyűgöző és (bár erről őt kellene megkérdezni, de) szerintem magához képest is előrelépett idénre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: