DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Monaco fényét is megcsorbítja a járvány

A McLaren pilótapárosa egyetért abban, hogy az idei Monacói Nagydíj el fog térni a megszokottaktól. A vezetést élvezni fogják, de a hercegségben az csak az izgalom egyik felét szolgáltatja.

Egy év kihagyás után ezen a hétvégén visszatér az F1 mezőnye Monte-Carlo utcáira. A legendás viadal tavaly a világjárvány miatt elmaradt, de annak hatásai idén is érződnek: a lelátókra csak korlátozott számú nézőt engednek fel, és az utcákon sem várható olyan nyüzsgés, mint általában. Daniel Ricciardo emiatt vegyes érzésekkel közelít a hétvégi futamhoz.

monaco-20191



„A pálya maga annyira intenzív, hogy az mindig 10/10-es lesz. Szóval az autón belül mindig így fogjuk érezni magunkat” – fogalmazott a pilóta, akinek hiányozni fog a város pezsgése. „Az oda vezető út, amikor átsétálunk a tömegen, a szurkolók pedig szinte az autóba is beülhetnek, az mindig kaotikus. A pulzusunk már az egekben, a többiről pedig gondoskodik a pálya. Ebből a szempontból most talán inkább vihar előtti csend lesz. Izgatott vagyok, de kicsit félek az lenni, mert valószínűleg kissé üresnek fog hatni, hogy az emberek nem bulizhatnak a nap végén. Az autón belül viszont rendben leszünk” – idézte őt a Motorsport.

Ricciardo csapattársa egyetért azzal, hogy Monaco idén némileg veszít a fényéből. „Azt hiszem, ez az első utcai pálya a Covid óta. Mostanra nagyjából megszoktuk, hogy kevés néző figyel minket, de Monacóról tudjuk, hogy az izgalomnak csak az egyik felét adja a vezetés. Biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz olyan csillogó és látványos, mint máskor, de kétségkívül ez az egyik legjobb versenyt” – tette hozzá Lando Norris.

Monacóban már csütörtökön pályára hajtanak az autók, a menetrend itt olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: