DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az Alpine elkaphatja a Ferrarit Monacóban?

Esteban Ocon remek csatát vívott a vörös autókkal Barcelonában, most Monte-Carlóban teheti meg ugyanezt. A francia arra számít, hogy a hercegségben verhető lesz a Scuderia.

A Renault-ból átalakult Alpine F1 az idény kezdetén nem sokat mutatott, ám az utóbbi két helyszínen egészen feljavult. Különösen a fiatal Esteban Ocon teljesítménye megsüvegelendő, akihez képest Fernando Alonso egyelőre jócskán lassabbnak tűnik, különösen az időmérőkön.

A fiatal francia érzi, hogy egyelőre nyers tempóban a Ferrari erősebb, mint a sokkal inkább a jövő évre összpontosító Alpine, de Monacóban elkaphatónak tartja a Leclerc-Sainz párost. „Hogy mennyi esélyünk van ellenük, azt az időmérő edzésig nemigen tudhatjuk, de az utóbbi helyszíneken nyújtott időmérős teljesítményünket látva azt mondom, jók lehetünk Monacóban is” – ecsetelte véleményét Esteban Ocon a Crash.net hasábjain.

Ilyen képet szeretne látni Ocon Monacóban is


„Úgy vélem, ugyanolyan jó produkciót nyújthatunk majd, mint Spanyolországban, úgyhogy szerintem nagyot harcolhatunk a Ferrari és más középmezőnybeli csapatok ellen, leginkább az időmérőn, ebben egészen biztos vagyok. Monacóban leginkább a versenytempónkra igyekszünk majd kihegyezni az autót, mivel itt nagyon nehéz előzni, így nem igazán arra állítjuk be az autót.”

„Ami a nyers tempónkat illeti, normál esetben némileg lassabbak vagyunk a Ferrarinál és a McLarennél is ebben a pillanatban. Ha minden autó a pályán marad, akkor normális esetben az autónk még nem alkalmas arra, hogy dobogóra állhassunk, de mindig a maximumot hozzuk majd ki magunkból, hogy mégis sikerüljön a bravúr, ahogy tavaly is összejött (a dobogós helyezések). Nem lesz könnyű dolgunk, de az elmúlt években több őrült futamot is megéltünk már” – tette hozzá Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: