DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Norrisban minden megvan, hogy toppilóta legyen”

Remek véleménnyel van fiatal pilótájától a McLaren F1-es csapatfőnöke, Andreas Seidl, aki szerint ha a brit folytatja az eddig látott fejlődést, élversenyző válhat belőle – a vb-cím persze más tészta.

Lando Norris eddig idén a középmezőny egyik kiemelkedő versenyzője: az első három futamon egyaránt ő végzett a legjobb pozícióban a Mercedes és a Red Bull pilótáin kívül, s a kissé haloványabb barcelonai versenye ellenére is őrzi a negyedik helyet a vb-összetettben. Nem csoda, hogy sokan méltatják a harmadik F1-es idényét teljesítő britet – a sorba pedig beállt a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl is, aki ugyanakkor azzal csínján akart bánni, hogy bárkit is a jövő világbajnokának nevezzen, hiszen az jóval összetettebb feladat, mint csupán remek versenyzőnek lenni:

norris-mclaren-barcelona-1_1



„Mosolyognom kell, amikor ezeket a nyilatkozatok olvasom a jövő világbajnokairól, mert ha megnézzük, hogy az elmúlt tizenkét hónap megszólalásait, akkor rengeteg jövőbeli világbajnok van pillanatnyilag a mezőnyben!” – nyilatkozta nevetve Seidl a Formula1.com honlapnak. „Én csak azt kérdezném, hogy ők hol fognak mind vezetni, mert minden évben csak egy bajnok lehet. Ami Landót illeti, lenyűgöző látni az elmúlt három évben mutatott fejlődését. Lenyűgöző látni, ahogy idén teljesít, és úgy vélem, ha így folytatja a fejlődést versenyzőként és emberként egyaránt, akkor néhány éven belül meglehet benne minden, ami ahhoz kell, hogy toppilóta legyen a Formula-1-ben.”

„Úgy gondolom, világbajnoknak lenni már más tészta, azt mindig nehéz megjósolni: jókor kell a megfelelő autóban ülnöd, és versenyzőként 23-szor kell kiemelkedően teljesítened az adott évben, nem csak néhányszor. Ezt csodálom Lewisban is, ahol ezt évről évre összerakja. Ha esetleg nem az övé a legjobb autó vagy épp nehéz versenye van, akkor is képes visszavágni és fontos pontokat szerezni, amelyek a végén a különbséget jelenthetik. Ez a teljesítményről és a kiegyensúlyozottság szól.”

„Láthattuk a különböző kategóriákban, hogy Lando is különleges azok alapján, amiket ott elért. Ezért fontos, hogy ne ragadtassa el magát, s az idei eredmények után is leszegett fejjel és koncentráltan dolgozzon a csapattal. Nyilván nyerhet ő is futamokat, ha a csapat részéről mi is előrelépünk. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg móka és komoly eredmény vár ránk vele a jövőben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: