DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher: Reális cél a Q2-be jutás

Bár eddig a 18. hely volt a legjobb eredménye az időmérőkön, a Haas német F1-es újonca mégis elérhetőnek tartja, hogy idén bejusson valamelyik hétvégén a kvalifikáció második szakaszába.

Nem vághatott neki túl nagy reményekkel Formula-1-es újoncévének Mick Schumacher, hiszen a Haas már jóval a szezon előtt kijelentette, hogy gyakorlatilag nem fogják fejleszteni az idei versenygépüket, mivel a nagy szabályváltozásokat hozó 2022-es szezonra koncentrálnak. A német ennek ellenére egyszer-egyszer már időmérőn és futamon is megelőzött egy csapaton kívüli riválist – a Portugál Nagydíjon és a Spanyol GP időmérőjén is Nicholas Latifi Williamsét nyomta le –, miközben csapattársánál, Nyikita Mazepinnél folyamatosan jóval erősebben teljesít.

mick-schumacher-haas-barcelona-1



Éppen a biztató jelek miatt véli úgy Schumacher, hogy továbbra is esélyük van arra, hogy idén egyszer benézzenek a Q2-be – minderről Barcelonában beszélt, szavait pedig a Motorsport.com szakportál idézi:

„Ez teljesen reális cél. Nyilván nem örülnék, ha nem ez lenne a helyzet idén. Továbbra is keményen hajtunk ezért. Lesznek pályák, amelyek talán jobban kedveznek majd nekünk. Úgy vélem, hogy azt figyelembe véve, hogy ez nem a legerősebb pályánk, így is elég jó köridőt sikerült összehoznunk. Visszatekintve elég közel voltunk Kimihez. Szóval igen, szerintem elégedettek lehetünk és reménykedhetünk egy Q2-es szereplésben a következő 18 futam egyikén, remélhetőleg összejön.”

Arra a kérdésre, hogy mennyit hagyott benne a spanyolországi kvalifikáción futott gyorskörében, így felelt a német pilóta: „Szerintem ebben a körben veszítettem talán két tizedmásodpercet, így egyformán állhattam volna Kimivel. Emiatt örülhetünk. Egyszerűen csak össze kell raknunk ezeket a köröket és kisebb szórást elérnünk a szektoridőkben. Úgy gondolom, összességében jó úton járunk, és egyértelműen elégedettek lehetünk a szombati teljesítményünkkel.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: