DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ráijesztett Schumacherre a bokszutcai incidens

A kelleténél kicsit gyorsabban érkezett meg a helyére és minimálisan túl is csúszott azon a német újonc az F1-es Spanyol Nagydíjon, de a csapata azonnal megnyugtatta, hogy mindenki jól van.

Kisebb incidens történt a barcelonai futamon Mick Schumacher bokszkiállásánál, amelyet a hivatalos közvetítésben nem is mutattak: a negyedik F1-es futamát teljesítő német minimálisan túlcsúszott a kijelölt helyén, ezért kissé arrébb lökte az egyik csapattagot. Az illető még a kerékcsere során feltartott ujjal jelezte a pilótának, hogy jól van, de Schumacher azért a rádión is érdeklődött felőle, ahol ugyancsak megnyugtatták, hogy mindenki rendben van.

A leintés után így elevenítette fel a történteket Schumacher: „Nehezebb verseny volt, mint amire számítottunk. Egyúttal frusztráló is volt, mert a bokszkiállás mindannyiunkat megijesztett kissé. Ki kell elemeznünk, mi történt ott, de a legfontosabb, hogy a srácok jól vannak. Úgy tűnik, gyorsabban mentem be, de nem sokkal gyorsabban, mint az edzésen. Nem történt még velem ilyen, bizonyos szempontból veszélyeztettem a csapatot, ezt nagyon sajnálom.”

„Az első kör nagyon jó volt, azonnal lehagytuk mindkét Williamst. Sokat tanultunk, megláttuk a kockás zászlót is, és ez most a legfontosabb” – zárta összegzését a Sky Germany kamerái előtt a végül a 18. helyen célba érő újonc. Érdekesség, hogy apjának, Michael Schumachernek ugyancsak volt bokszutcai balesete Barcelonában: a 2000-es versenyen a később a kémbotrány miatt ismertté vált Nigel Stepney lábán hajtott át a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: