DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris nem igazán sajnálja Ricciardót

Az ausztrál akart a McLarenhez jönni, mondja a csapattárs. Lando Norris bevallotta, nem szokott együttérezni azokkal a versenyzőkkel, akiknek rosszul megy, hiszen ilyen az élet.

Eltérően alakul a két McLaren-pilóta szezonja: Lando Norris eddig a középmezőny mestere, a negyedik helyen áll a bajnokságban, Imolában a dobogón pezsgőzött is, miközben a csapathoz sztárpilótaként érkező Daniel Ricciardo beilleszkedése lassan megy, az ausztrál három helyezéssel elmarad az összetettben csapattársa mögött, pontjainak száma csak kicsit több, mint feleannyi. Amikor azonban Norrist arról kérdezték, sajnálja-e kollégáját a rögös kezdet miatt, némiképp ridegen válaszolt.

„Nemet mondanék. Nem akarok önzőnek tűnni, de nincs bennem együttérzés. Végső soron az ő döntése volt, hogy a McLarenhez jött. A versenyzők maguk döntenek arról, ha csapatot akarnak váltani, rajtuk múlik, hogy jó munkát végeznek-e. Ez ilyen egyszerű” – idézi a sajtótájékoztatón kifaggatott Norrist a GPFans és más oldalak.



„Rajta múlik, nem rajtam, hogy segítek-e neki, vagy jobb kedvre derítem. Ez az ő munkája. Végső soron oda fog érni, de nem érzek együtt azzal, ha valaki küszködik vagy nehéz a dolga. Ez néha így megy az életben, és biztos, hogy más versenyzők is ezen esnek keresztül” – folytatta Norris. Hozzá kell tenni, hogy a Spanyol Nagydíjon Ricciardo első alkalommal végzett előrébb, mint ő.

Egy területen mégis fáj Norrisnak, hogy Ricciardo nincs előrébb: a két autó nem tud összedolgozni a stratégiában, ami sokat segítene a középmezőny első traktusában, Ferrarival vívott harcban.

„Ezek még korai napok, tudjuk, hogy végül eljutunk oda és erősen tudunk küzdeni. A Ferrari ellen harcolunk, akiknek két nagyon erős versenyzőjük van, és sűrűn beleszóltak a harcba. Ha két autót használhatunk a stratégia során, akkor az egyikkel tudjuk segíteni a másikat. Néhányszor megnehezítette az életem, hogy nem volt ott a másik autó. De biztos vagyok benne, hogy a dolgok hamarosan változnak, és jobban együtt tudunk majd dolgozni. Az tény, hogy nehezebb, mint amikor én és Carlos mindig össze tudtunk dolgozni” – tekintett vissza a 2020-as szezonra, mikor még Carlos Sainz volt a csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: