DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Grosjean: Öt perc után megértettem, miért a Mercedes a legjobb

Romain Grosjean valóban megkapja az ígért lehetőséget a Mercedestől, és tesztelheti a domináns istálló 2019-es világbajnok autóját. Azonnal megértette, miért ilyen sikeresek az Ezüst Nyilak.

Mindenki emlékeiben élénken élnek még a képek Romain Grosjean horrorisztikus bahreini balesetéről, amely utolsó F1-es tapasztalata a mai napig a franciának, de a Mercedes már akkor jelezte, hogy nem szeretnék, ha Grosjean így emlékezne a száguldó cirkuszra, így biztosítanak számára egy lehetőséget, hogy tesztelje egyik autójukat.

A Mercedes tartja a szavát, hiszen az idén már az IndyCarban szereplő Grosjean hazai futamán, a június 27-i Francia Nagydíjon fog bemutatóköröket teljesíteni vasárnap, majd az azt követő kedden egy teljes napot eltölthet a vb-címet nyerő 2019-es konstrukció, a W10-es volánjánál.



A francia május elején járt üléspróbán a világbajnok csapatnál, és elmondása szerint azonnal egyértelművé vált számára, miért ennyire sikeres a Mercedes: „Amikor megérkeztem a gyárba, leesett az állam” – mondta Grosjean az F1 podcastjében, amiben összehasonlította az IndyCart a Formula-1-gyel.

„Azt követően, hogy eltöltöttem öt percet Brackley-ben, könnyedén megértettem, miért ők a jelenkor legsikeresebb F1-es csapata. Csak mutassanak nekem még egy együttest, bármilyen sportban, ami hozzájuk hasonlóan halmozza a győzelmeket… Szinte lehetetlen.”

„Így már én is könnyebben megértem, hogy a bahreini teszten látottak után miként tudták a maguk javára billenteni a mérleg nyelvét. Ez ennek a csapatnak a legnagyobb erőssége: talán nem övék a leggyorsabb autó, de mindig meg fogják találni a módját, hogy változtassanak ezen, ezt pedig én magam is éreztem, amikor beléptem az ajtón.”

„Leginkább a felfogásuk szembetűnő, mivel minden egyes apró részletre óriási figyelmet fordítanak. Mindenki azon fáradozik, hogy megtalálják a megoldást, hogy még gyorsabbak lehessenek. Nyilván elképesztő létesítmények állnak rendelkezésükre, de más csapatoknak is vannak hasonló felszereléseik. Az a nem mindegy, hogy ki mennyire tudja ezeket kihasználni.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: