DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Nekünk, fiataloknak nincs okunk utálkozni

Elmagyarázta a Williams pilótája, miért ápol olyan jó kapcsolatot Norrisszal és a többiekkel a korosztályból. Emlékszik azonban arra is, hogyan fújt ki annak idején Hamilton és Rosberg barátsága...

Klikket alkot a Formula-1-es mezőnyön belül a fiatalok egy csoportja, akik pályafutásuk nagy részében egyazon kategóriában versenyeztek: közéjük tartozik George Russell, Lando Norris, Charles Leclerc, valamint az idén tartalékpilótává visszalépő Alex Albon. Közülük Russell magyarázta el, ezek a pilóták miért ápolnak olyan jó kapcsolatot a rivalizálás helyett.

„Jót tesz a mi generációnknak, hogy a fiatalok lassan nagycsapatokhoz érkeznek és meg is állják a helyüket. Végső soron nem vagyunk már újoncok, azért vagyunk itt, hogy jól végezzük a munkánkat. Az utolsó tíz évben hajtottuk egymást, hiszen ugyanazokban a paddockokban vagyunk már egy évtizede, együtt lépdeltünk fel a ranglétrán” – mondta Russell az In the Fast Lane podcastben.



„Úgy gondolom, hogy a kapcsolatunk viszonylag jó, ennek az oka pedig az, hogy nem volt okunk csúnya összeveszésekre. Nem ütköztünk egymással soha a pályán. Lando és én a Formula-2-ben csatáztunk, de igazi harcaink nem voltak, nem küzdöttünk kerék a kerék ellen, nem mentünk egymásba, így nincs okunk utálkozni” – folytatta a brit.

Russell azért tisztában van vele, a cimboraság sem tart feltétlenül örökké. A Mercedesbe vágyó pilótaként jól tudja, hogyan foszlott szét Lewis Hamilton és Nico Rosberg gyerekkori barátsága, mikor a vb-címért versengő ellenfelekké váltak.

„Igaz, ugyanez volt a helyzet Lewisszal és Rosberggel. Jó barátok voltak régen, csapattársak, minden szép és jó volt, aztán hirtelen párszor összeakadtak, a bajnokság csak a végén dőlt el, a kapcsolat pedig gyorsan kifújt” – emlékezett Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: