DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Hamilton könnyedén le fogja győzni Verstappent

Bernie Ecclestone sem maradhatott ki azok sorából, akik megállapítják, ki is a jobb versenyző Max Verstappen és Lewis Hamilton közül. Az F1 korábbi vezére a világbajnok mellett tette le a voksát.

Többen elmondták már véleményüket az idén látott világbajnoki harc két főszereplőjéről, Max Verstappenről és Lewis Hamiltonról. Legutóbb Jenson Button állt ki Max Verstappen mellett, nem lebecsülve honfitársa képességeit sem.

Most az F1 egykori mindenható ura, Bernie Ecclestone adott nyilatkozatot ezügyben a svájci Blick lapnak: „A sportnak végre ismét két versenyzője is van, akikre felfigyelhetnek, ahogyan Senna és Prost idején volt.”



„Sajnálatos módon azonban el kell, hogy keserítsem a holland rajongóit, mivel Hamilton jobban vezet, mint eddig bármikor” – mondta el véleményét Bernie Ecclestone. „Hamilton Verstappennek is köszönhetően sokkal nyugodtabb, bölcsebb és nem hibázik.”

„Továbbá Lewis nem megy bele a kétes helyzetekbe és mindig megfelelő tisztelettel áll az ellenfeléhez, megadva neki az elegendő helyet egy-egy csata alkalmával, hogy mindketten ép bőrrel megússzák.”

„Ez az egész csak még erősebbé teszi őt a pilótafülkében ülve. Talán Max felveszi vele a versenyt a saját képességeiket illetően, de Lewis támaszkodhat arra, hogy övé a jobb csapat és egy megbízható csomag van mögötte. Ha nem történik semmi furcsaság, akkor Lewis idén könnyedén behúzza a nyolcadik világbajnoki címét.”

Jelenleg 14 pont a differencia a két éllovas között Lewis Hamilton javára, aki az eddig négy futamból hármat nyert meg, míg Max Verstappen egyedül az esős-száradó imolai futamon tudta maga mögé utasítani Lewis Hamiltont.

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: