DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Button: Max a valaha volt legtehetségesebb versenyző

A 2009-ben világbajnoki címet szerző Jenson Button úgy látja, hogy mindent egybevetve Hamilton a legösszetettebb versenyző, ha csak a nyers tehetséget nézzük, Max Verstappen minden idők legjobbja.

Hatalmas csata vette kezdetét a 20021-es Formula-1-es világbajnoki címért, melynek egyéni- és csapatfronton is két-két főszereplője van. A konstruktőri oldalról a Mercedes és a Red Bull, a pilóták részéről pedig Lewis Hamilton és Max Verstappen vívnak ádáz csatát minden egyes versenyen.

Egyelőre a hétszeres világbajnok áll jobban, aki négy versenyt követően 3:1 arányban vezet holland riválisával szemben, az összetettben pedig – jelenleg még – csekélynek mondható 14 pontos fórral rendelkezik.



Jenson Button sem maradhatott ki azok sorából, akik górcső alá vették a két pilóta teljesítményét, s meglepő választ adott, főleg annak fényében, hogy három éven keresztül volt Lewis Hamilton csapattársa a McLarennél.

„Max elképesztően erős. Ha kizárólag a nyers, veleszületett tehetséget nézzük, akkor minden bizonnyal az egész mezőnyből ő a legjobb. Tudom, hogy sokan nem értenek majd velem egyet, de ez az én véleményem” – mondta a Sky Sports szakértőjeként tevékenykedő Button a Spanyol Nagydíj leintése után.

„Szerintem Verstappen minden idők legtehetségesebb versenyzője, de ha a tapasztalatot és minden egyebet számításba veszünk, akkor Lewis a legkomplexebb pilóta, de mint mondtam, a tehetség szempontjából nálam Max a nyerő!”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: