DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A nyári szünetig új szerződést akar Hamilton

A téli holtszezont elrontotta a brit számára az egyéves hosszabbításról folyó tárgyalás. Hogy ezt elkerülje, mielőbb bele akar kezdeni az újabb párbeszédbe, és augusztusig pontot is tenne az ügy végére.

A Formula-1-es élmezőny mércéjéhez mérten előzmény nélkül későig, februárig húzta szerződéshosszabbítását Lewis Hamilton és a Mercedes: alig több mint egy hónappal a tesztek előtt egyezett csak meg a versenyző és a csapat a 2021-es szereplésről. A múltban Hamilton jóval korábban hosszabbított csapatával: 2015-ben májusban egyeztek meg a következő három évről, 2018-ban júliusban a következő kettőről.



Az egyéves időtartamban sokan Hamilton küszöbön álló visszavonulását látják, de a brit a Portugál Nagydíjon már nyíltan kijelentette, a terv maradni a 2022-es szezonban is. Spanyolországban pedig már arról beszélt, nem akar újra elhúzódó hosszabbítást, hanem a korábbi alkalmaknak megfelelően az augusztusi nyári szünetig aláírná következő szerződését.

„Sosem akarunk olyan helyzetben lenni, mint január-februárban voltunk. Tönkretette az egész telemet és biztos, hogy Totónak sem segített. Nem tudtunk kikapcsolni, pihenni, nem érződött úgy, hogy valóban szünet van” – mondta az Autosportnak Hamilton, rámutatva, hogy a tárgyalások nem kívánt terhet helyeztek rá a téli holtszezonban.

„Ezúttal észszerűnek kell lennünk. Természetesen nem kell elsietnünk semmit, de akkor vagyunk észszerűek, ha elkezdjük a párbeszédet. Nagyon összetett, sosem zajlik egyszerűen a folyamata, ezért remélem, hamarosan belevágunk, ha nem zavarja a pillanatnyi munkát. Még 19 versenyünk van, de jó lenne valamit véglegesíteni a nyári szünetig, hogy a szünetben már tiszta képünk legyen a jövőről” – fogalmazott a hétszeres világbajnok, aki 100. pole-pozícióját és 98. futamgyőzelmét szerezte a Spanyol Nagydíjon, mostani megszólalásából kiindulva pedig örömmel halmozná tovább a sikereket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: