DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen szerint nincs mitől tartani, Perez szerint van

Látványtalan eredménnyel, a középmezőnyben zárták a Spanyol Nagydíj péntekjét a Red Bull versenyzői, ám míg Max Verstappen egy apró hibának tudja be a gyengélkedést, Sergio Perez szerint a tempóval van gond.

A 9. és a 10. pozíció általában nem az, ahol egy bajnokesélyes csapat autóit keresnünk kell a rangsorban, még ha egy szabadedzésről is van szó, ám a Red Bull párosa csupán eddig jutott a barcelonai második gyakorláson. Verstappennek van mentsége az élen végző Lewis Hamiltontól mért 6 tizedmásodperc feletti lemaradásra, ugyanis utolsó gyorskörében elkövetett egy hibát a pálya régi-új szakaszán.

„Egy kicsit szélesen fordultam a 10-es kanyarban, így a koszos részre kerültem, összességében azonban egész jó napunk volt, az autó versenyképesnek tűnik. Várom a holnapot, hogy még tovább javulhassunk, de ma semmi eget rengető nem történt” – mondta a holland a Sky Sportsnak, majd némi unszolásra a napot az élen záró Mercedesről is ejtett pár szót. „Eléggé versenyképesnek tűnnek, de még kérdés, hogy ez holnap is így lesz-e. Ami minket illet, csak arról kell gondoskodnunk, hogy minden jól működjön.”

Verstappen-Perez



A barcelonai pálya 10-es kanyarja, a Caixa idén eredeti formájában és ívében rajzolódott vissza a vonalvezetésbe azt követően, hogy 2004-ben átalakították. Verstappen üdvözli is a módosítást, meg nem is: „A gyorskör szempontjából jobb, hiszen tempósabban, élvezetesebben lehet rajta áthaladni, az előzések szempontjából azonban rosszabb” – adott prognózist a versenyre.

Csapattársával ellentétben Perez a tempóhiánnyal indokolja a pénteki gyengélkedést, miközben jól tudja, az általában kevés előzési lehetőséggel kecsegtető Spanyol Nagydíjon mennyire fontos is lesz a szombat. 

„Mindkét edzésen voltak késleltetéseink, így kapkodnunk kellett és forgalommal is szembesültünk. Az éjszaka során még rengeteg tempót kell majd találnunk, különösen egy gyors körön, mert a hosszú etapokon erősebbnek tűnünk. De muszáj lesz valamivel előállnunk az időmérőre, hiszen tudjuk, mennyire fontos ezen a pályán a rajthelyezés” – nyilatkozta a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: