DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamiltont lenyűgözi a Ferrari és a McLaren

A Mercedes világbajnoka három középmezőnybeli istálló fejlődésére reagálva elárulta: egyrészt örül ennek, másrészt ez nyomást helyez a Mercedesre, ezért folytatniuk kell a munkát.

Ígéretes edzésnapot zárt a Mercedes Spanyolországban, ahol az első szabadedzésen Valtteri Bottas, a másodikon Lewis Hamilton futotta a leggyorsabb kört, miközben a legnagyobb ellenfelüknek számító Red Bull nehézségekkel küzdött. Az időmérő tabellán így nem az energiaitalosok, hanem a ferraris Charles Leclerc volt a Mercedes legnagyobb kihívója, miközben az Alpine is közel volt hozzájuk. Hamilton élvezi azt látni, hogy a középmezőny egyre inkább felzárkózik az élmenőkre. „Lenyűgöző a Ferrari és a McLaren, de még az Alpine fejlődését is látni. Nagyszerű, hogy ennyire erősek, ez ránk is nyomást helyez” – fogalmazott a hétszeres világbajnok a két szabadedzést követően.

 E0xucTSXEAQi_Px



Saját előnyét látva a Mercedes most eltér a Portugál Nagydíjon alkalmazott stratégiától. Ott a két autóját különböző hátsó szárnyakkal szerelte, és ennek jelentős befolyása volt a futam végkimenetelére. Valtter Bottas szerint most egyforma autókkal állnak rajthoz. „Úgy tudom, itt egyforma konfigurációval tervezünk menni. Ezt a pályát kellően értjük ahhoz, hogy mindketten optimális beállításokkal menjünk. Ma este a szokásos vár ránk: megpróbáljuk finomhangolni a beállításokat, mert minden ezredmásodperc segíteni fog az időmérőn” – idézte a Motorsport.

Bottas azt is elárulta, szerinte mi lesz a jó időmérő titka. „A lényeg, hogy az első és hátsó tengelyen is jól meg kell dolgozni a gumikat, hogy egy körön tökéletesen működjenek. Ez lesz a kulcs, de aprók lesznek a különbségek.”

A Mercedes Spanyolországban egy körön és versenytávon is erősnek tűnik, amit Toto Wolff is alátámasztott. Szerinte ez az idei legjobb pénteki napja a csapatnak. „Ez bátorító. Most beszéltünk a bokszfalon, van 24 óránk ezt elszúrni” – viccelődött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: