DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz Alonsóról: „Egyik nap kritizálják, másnap magasztalják”

Nem ad sokat a közvéleményben elhangzó kritikákra Carlos Sainz, mivel azok napról napra változnak. A Portugál Nagydíj után éppen ezt láthattuk az idősebb spanyol esetében.

A ferraris honfitársa, Fernando Alonso kapcsán reflektált a negatív hangokra: az Alpine-pilóta saját értékelése szerint versenyről versenyre fejlődik a visszatérést követően, ám már elhangzottak kritikus vélemények, melyek kifogásolják, hogy a kétszeres világbajnok nem vette fel azonnal a tempót.

„Lenyűgöz, milyen gyorsan képesek az emberek következtetést levonni. Nem tudatosul bennük, milyen szinten vannak a versenyzők és autók, valamint milyen versenyképes ma az F1. Lehetetlen gyorsan alkalmazkodni, ha ennyire tapasztalt versenyzők az ellenfelek” – idézi a PlanetF1.com a szponzori eseményen megszólaló Sainzt.



„Miután valaki két évig nem versenyzett ezen a szinten, biztosan lesznek futamok vagy időmérők, melyeken szenvedni fog. Mégis azt láttuk, hogy Fernando sorban előzgette a többieket, remek versenye volt vasárnap bármilyen varázstrükk nélkül, a munkának köszönhetően. Hirtelen a kritika csodálattá vált, de így megy ez a sportunkban. Egyik nap kritizálnak, másnap már magasztalnak, ezért egyre kevésbé hiszek az ilyen megítélésnek, amely napról napra változik” – mondta Sainz, aki Portimaóban szintén Alonso egyik felzárkózó előzésének szenvedő alanya volt, így végül három hellyel mögötte, csupán 11.-ként végzett.

Arra a kérdésre, bosszút áll-e a megmozdulásért a hazai versenyen, Barcelonában, így válaszolt: „Inkább leszek előtte, hogy ne kelljen megelőznöm. Mindenki látta, hogy szenvedtünk, és milyen kis ellenállást tudtam kifejteni. Én örülök Fernandónak, jó versenye volt, és megérdemelte. Számunkra az a kulcs, hogy ne lépdeljünk hátrafelé egy futamon” – mondta Sainz, aki az ötödik helyet is elérhetőnek érezte Portugáliában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: