DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell elárulta, mi a titka a jó időmérőinek

A Williams pilótája rendszeresen kiemelkedően teljesít az F1-es kvalifikációkon, a futamokra azonban nem mindig sikerül átmentenie a jó formát. Elmondta, ennek mi az oka.

Idén tölti harmadik szezonját a Formula-1-ben George Russell, aki ez idő alatt a mezőny egyik legjobb pilótája lett a kvalifikációkat tekintve. A mezőny hátuljáról felfelé kapaszkodó Williamsszel rendszeresen meglepi a nála jobb technikával rendelkező pilótákat, így egyes körökben kiérdemelte a Mr. Szombat nevet. A fiatal brit pilóta a legutóbbi, Portugál Nagydíjon is mindössze szűk két tizedmásodpercre volt a Q3-ba jutástól, versenytávon azonban visszaesett, és csak a 16. pozícióban ért célba. A Spanyol Nagydíj csütörtöki napján elárulta, mi erre a magyarázat.

Wrsuss1



 „Rájöttünk, hogy volt egy kisebb probléma az autó hátuljával, ami vasárnap határozottan nem segítette a dolgunkat. Az autó tempójából fakadóan a konstruktőri nyolcadik-kilencedik helyért küzdünk, és szerintem érdemes megemlíteni, hogy szombaton miénk volt a nyolcadik leggyorsabb autó. Bár a 11. rajthelyet szereztük meg, több nagyon gyors pilóta mögöttünk végzett. Folytatnunk kell a fejlesztéseket, jobban vezethető és kevésbé érzékeny autóra van szükségünk, hogy Nicholasszal [Latifi] elmehessünk a határokig. Vasárnap ez nagyon nehéz volt.”

Arra is választ kaptunk, hogy miért épp az időmérőkön erősebb a Williams. „Úgy gondolom, csapatként nagyon jól optimalizáljuk [az autót]. Vannak, akik nem végeznek ilyen jó munkát. Ahogy mondtam, időmérőn csak a nyolcadik leggyorsabb csapat vagyunk, de ez a tizenegyedik rajtpozíciót jelentette. Szóval kihozzuk a maximumot a gumikból, a körökből, és nagyon jól alkalmazkodunk a forgalomhoz. A csomag igazi ereje vasárnap mutatkozik meg, amikor van 60 kör együtt mozogni az autóval, ezért folytatnunk kell a munkát” – fogalmazott a brit, aki kapcsán Spanyolországban komoly pletykák röppentek fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: