DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Hagyják békén Valtterit

A Mercedes világbajnoka szerint túl sok a Valtteri Bottast illető negatív vélemény. Még csak a negyedik versenynél járunk, legutóbb pole-pozíciót szerzett, hagyják őt végezni a munkáját.

Lewis Hamilton szerint semmi oka nincs a Mercedesnek változtatnia a pilótafelállásán, hiszen Bottasszal évről évre hozzák az eredményeket, és a kapcsolatuk is kiemelkedő. A hétszeres világbajnok arra reagálva fejtette ki véleményét, hogy csapattársa kapcsán a napokban felmerült egy pletyka, miszerint már év közben megválhat tőle a Mercedes, hogy a helyére George Russellt ültesse.

 E0ovSVyXEAQPOYX



„Ahogy mindig is mondtam, Valtteri egy lenyűgöző csapattárs. Az összhang, a közös munka és a teljesítmény szempontjából is úgy érzem, a jelenlegi a legjobb pilótafelállásunk. Egy ponton ez változni fog, én és ő sem lesz mindig itt, de az évek során újra és újra jól szerepelünk, Valtteri legutóbb pole-pozíciót szerzett. Ez még csak a negyedik verseny, szerintem békén kellene hagyni őt, hogy végezze a dolgát” – kommentálta a híresztelést, ami miatt Bottast alaposan megsorozták a brit újságírók.

Russellt régóta a Mercedes következő F1-es pilótájának tartják, aki akár Hamilton csapattársa is lehetne. Egyes híresztelések szerint kettejük kapcsolata hagy kívánnivalót maga után, de ezt Hamilton cáfolta. „A kapcsolatunk szászázalékban érintetlen. Az imolai balesetét követően váltottunk üzenetet. A saját útját járja, de nagyszerű srác, és jó munkát végzett, amikor csatlakozott a csapathoz.”

Az interjú kapcsán Max Verstappen neve is felmerült, aki ellen Hamilton idén fej-fej mellett halad a világbajnoki cím megszerzése felé. Hamilton kifejtette véleményét, vajon az F1-ben eltöltött évei mennyit jelentenek a fiatal hollanddal szemben. „Kétségkívül világbajnoki esélyes autóval és csapattal rendelkezik, így sikerrel járhat, ha mi nem végezzük el a munkánkat. A versenyhétvégékhez való hozzáállásban és a nehéz versenyek után talpra állásban a tapasztalataink kétségkívül segíteni fognak minket. Szeretném azt hinni, hogy engem is segíteni fog a tapasztalatom, de a munkát ugyanúgy el kell végeznem, a lehető legkevesebb hibát vétve. A megbízhatóságnak is óriási szerepe lesz. Még a leggyorsabb körért járó pontok is számítani fognak" - fogalmazott az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: