DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso elárulta legnagyobb gyengeségét

A következő két versenyhétvégére javulnia kell az Alpine spanyol pilótájának, ha a portugáliaihoz hasonló jó eredményeket akar elérni, mert Barcelonában és Monacóban nehéz lesz előzni.

Fernando Alonso szerint első és legfontosabb számára az időmérős teljesítményének javítása. A kétszeres spanyol világbajnok ezt a legutóbbi két versenyhétvége, az Emilia-Romagna-i és a Portugál Nagydíj alapján jelentette ki. E két fordulón Alonso mindkétszer kiesett az időmérő Q2-es szakaszában, jó versenytempójának köszönhetően vasárnap azonban javítani tudott, és értékes pontokat szerzett csapatának. 

alonso-2021-action1



„Most elsősorban a következő két versenyre, Barcelonára és Monacóra összpontosítunk. Ha szombaton ilyen rosszul teljesítek Barcelonában vagy Monacóban, akkor nagyon hátrányban leszek a versenyen. Igyekszem majd felkészültebb lenni” – fogalmazott a portugáliai versenyt követően.

A pilóta visszatekintett csapata tavalyi Spanyol Nagydíjra, ahol – akkor még Renault-ként – egyik autójuk sem jutott be a Q3-ba. Ebből megpróbálnak tanulni. „Tavaly nagyon nehéz dolga volt a csapatnak, szóval most próbálunk jobbak lenni. Tanulunk a tavalyi nehézségekből. Ahogy mondtam, a következő két pályán fontos lesz az időmérő edzés, mert Portimaóhoz képest itt nehezebb előzni. Szóval erre nagy hangsúlyt fektetünk.”

Alonso szerint a legnagyobb hátránya abból fakadt, hogy nem reagálta le megfelelően a körülmények változására. Imolában az eső, Portimaóban pedig a szél nehezítette a dolgát – ezekhez szeretne jobban alkalmazkodni. „Mindenkinek vannak feladatai. Az enyém az, hogy szombaton jobb legyek. Nemcsak az, hogy egy körön minél többet hozzak ki a gumikból, a hangsúly inkább a változó körülményeken van: kevesebb vagy több tapadás, a szél változása, akármi történik a pályán, készen kell állnom és gyorsan meg kell értenem azt. A Q1-ben és a Q2-ben nincs időm több kört teljesíteni” – idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: