DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Nem akadályként használtuk Perezt

Sergio Perez elképesztően hosszú első etapot teljesített a hétvégi Portugál Nagydíjon, ami kapcsán felmerült a kérdés, vajon nem Hamilton akadályozása érdekében áldozták-e fel a pilótát.

A Red Bull mexikói pilótája minden várakozáson túlteljesített, amikor hétvégén Portimaóban a 66 körös versenyen 51 körön át megóvta közepes keverékű abroncsait. Ezzel a stratégiával a negyedik helyről rajtoló pilóta 15 körön át vezette is a versenyt, mielőtt Lewis Hamilton egy sokkal frissebb szetten könnyedén átugrotta őt a célegyenesben. Mivel a futamgyőzelemért Hamilton ellen a Red Bull másik pilótája, a sokkal hétköznapibb stratégián lévő Max Verstappen szállt harcba, egyesekben felmerült a kérdés: vajon Perez versenyét tudatosan áldozta fel a Red Bull Hamilton akadályozása érdekében? Christian Horner csapatfőnök reagált a felvetésre.

E0ZXLBCWEAkciZy



„Ez inkább arról szólt, hogy lágyakra válthassunk, és rámenjünk az egy pontot érő leggyorsabb körre. Ezért voltunk kint olyan sokáig. Sergio nagyjából stabil negyedik volt, az előtte lévőket nem volt lehetősége elkapni, a mögötte érkezőktől pedig elhúzni, ezért elfogyasztottunk minél több üzemanyagot, és megpróbáltuk megszerezni a leggyorsabb kört” – árulta el a döntés mögött húzódó gondolatmenetet a csapatfőnök.

A 2021-es Perez első idénye a Red Bull istállójánál, ahol óriási teher nehezedik rá. Mindenki azt várja tőle, hogy minél hamarabb felvegye az élmezőny ritmusát, amivel egyelőre vannak problémái. Horner szerint azonban a pilóta egyre jobban teljesít.

„Szerintem közeledik. A szél és egyéb dolgok miatt itt nehéz dolga volt, de láthatják, hogy kezdenek összeállni a versenyei. Ne felejtsék el, hogy visszaelőzte azt a Lando Norrist, aki pályán kívül került elé. Amint szabaddá vált előtte a pálya, olyan időket kezdett autózni, mint az élen állók, szóval szerintem kezd összeállni. Én elégedett vagyok a fejlődésével. Idővel minden a helyére kerül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: