DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Nehéz lett volna a szombatinál is gyengébben teljesítenem

Azt követően, hogy szombaton már a kvalifikáció első szakasza után búcsúzni kényszerült, Daniel Ricciardo elégedett a versenyen nyújtott teljesítményével. Nehéz is lett volna alulmúlnia a szombatot.

Továbbra sem találja a ritmust Daniel Ricciardo a McLaren színeiben, hiszen miközben csapattársa, Lando Norris a világbajnoki pontverseny harmadik helyén áll és Imolában még a dobogóra is felállhatott, Ricciardo a portimaói időmérőn már a Q1-ben kiesett.

A 16. rajthelyről azonban felküzdötte magát a pontszerzők közé az ausztrál, aki a futam végén többek támadását visszaverve a 9. helyen zárta a Portugál Nagydíjat. Ricciardo úgy érzi, a verseny jó volt és ismét tanulóidőt töltött el az MCL35M-ben.

„Ma már jobb érzésekkel zártam, mint szombaton” – kezdte verseny utáni értékelését a Méhészborz. „Jobban alakultak a dolgok, mint az időmérőn, bár elég nehéz lett volna attól gyengébb produkciót nyújtanom” – kritizálta önmagát Ricciardo.



„Amit elterveztem a rajt előtt, azt többé-kevésbé végre is hajtottam. Az első körökben pozíciókat akartam szerezni, agresszívan kezdeni a versenyt, ami sikerült is, némi kockázatot is felvállaltam, de azt mondhatom, hogy ez kifizetődött.”

„Aztán a verseny további részében volt alkalmam megtapasztalni, melyek azon pontjai az autónak, amelyek nem tetszenek nekem, mi az, amit szeretnék megkapni a csapattól. Ezeknek a többségét szerintem egy jobb beállítással is meg tudjuk oldani, nem feltétlenül szükséges hozzá fejlesztésekkel előállnunk, már valószínűleg én is jobban fogom tudni finomhangolni az autót a későbbiekben.”

„Öt nap elteltével ismét az autóban fogunk ülni, talán már akkor is jobban ráérzek a beállításokra. Nehéz megemészteni, amikor magabiztos vagyok, tudom, mire vagyok képes, aztán az eredmények mégsem jönnek, ez könnyen megtörhet bennünket.”

„Még van úgy húsz dobásunk idén, de ha valamelyik nem jön össze, utána még egy hét is hosszú időnek tűnik a következő versenyig. Tudom, mire vagyok képes, így keményen fogok dolgozni, hogy Barcelonában megmutassam ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: