DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris ennyire még sosem volt magabiztos

Kiválóan kezdődik az idei F1-es szezon Lando Norris számára, aki a Portugál Nagydíj alapján ki meri jelenteni, hogy a középmezőnyből a McLaren nyújtja a legstabilabb teljesítményt.

Egy bahreini negyedik és egy imolai harmadik helyezést követően Lando Norris ismét egy erős eredménnyel gazdagította csapatát: közvetlenül az élmezőny mögött, az ötödik helyen intették őt le Portimaóban. A fiatal brit ezzel sorozatban harmadik alkalommal bizonyul a legjobb pilótának az elképesztően szoros középmezőnyben, aminek köszönhetően jelenleg 37 ponttal a harmadik helyen áll az egyéni tabellán. A pilóta a szombati napot követően nem számított ennyire erős versenyre, ugyanis a Ferrarival Carlos Sainz, az Alpine-nal pedig Esteban Ocon végzett előtte az időmérőn. Különösen utóbbi csapat teljesítményétől tartott, de mint kiderült, feleslegesen. 

A rajtot követően rövidesen maga mögé utasította Ocont, a biztonsági autós fázist követően pedig Sainzt és Sergio Perezt is megelőzte, így a verseny egy szakaszán a negyedik helyen is autózott. Perezt a technikai hátrányából fakadóan nem tudta maga mögött tartani, ennek ellenére örül az eredményének.  „Ma egy kicsit jobbak voltunk annál, amire számítottunk. Tegnap kissé szenvedtünk, és nagyon gyors volt az Alpine, de ma visszaállt a helyzet abba az állapotba, ahogy azt elképzeltük. Azt hiszem, hogy jelenleg mi vagyunk a legkiegyensúlyozottabb csapat a [konstruktőri] 3-4-5. helyezettek környékén. Jó munkát végzünk, de ez nem azt jelenti, hogy minden egyes futamon ott leszünk” – értékelt a pilóta, aki legközelebbi riválisoknak az Alpine mellett az AlphaTaurit és a Ferrarit nevezte meg. 

Norris számára nagyszerűen kezdődik ez a szezon: a McLaren csomagja kellően erős a középmezőny élén, ő maga pedig biztos kézzel vezeti az autót, és „harmadéves” F1-esként most már a tapasztalatai is hagyatkozhat. „Egyértelműen azt érzem, hogy minden korábbinál jobb munkát végzek. Minden pénteken kezdődik a hétvége felépítésével, de a precíz időmérős körök, az agresszivitás az első körökben… magabiztos vagyok, ami tavaly nem mindig volt így. Ez segít” – értékelt a vegyes zónában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: