DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen Hamilton előtt a harmadik szabadedzésen

Max Verstappen Lewis Hamilton elé ugrott a harmadik szabadedzésen, ezzel nyilvánvalóvá tette, hogy ezúttal is harcban esz a Red Bull a Merceddesszel a pole-pozícióért. Az Alpine remekel Portimaóban.

Azt követően, hogy a pénteki napot a Mercedes uralta, szombaton a harmadik szabadedzéssel folytatódott a szezon harmadik versenyhétvégéje, a Portugál Nagydíj. A csapatok és a pilóták dolgát leginkább az erős szél nehezítette szombaton kora délután.

Az első mért kört Mick Schumacher teljesítette a Haasszal, a német pilóta bemelegítőköre 1:23-nál állította meg a stopperórát. Majdnem húsz perc elteltével kezdtek el záporozni a javuló köridők, többek között Raikkönen, Perez és Alonso is megfordult egy-egy pillanatra az élen.



Öt perccel a félidő előtt virtuális biztonsági autós szakaszt rendelt el a versenyirányítás egy elszabadult reklámtábla miatt, amelyet az erős szél borított fel. Nem sokkal ezt követően a Red Bullok is nekifutottak egy-egy gyorskörnek, azonban Max Verstappen rendkívül sokat csúszkált a lágyakon, Perez azonban az élre ugrott, igaz nem sokáig élvezhette ezt, mivel Hamilton 85 ezreddel megelőzte őt, eközben pedig Kimi Raikkönen mutatott be egy megforgást.

A gyakorlás utolsó harmadára a Verstappen Hamilton, Perez, Leclerc, Bottas sorrenddel fordultunk rá, Norris pedig csatlakozott a pályáról kicsúszók csapatához, a McLaren fiatal versenyzője egyből vissza is ment a bokszutcába. Az Alpine-ok rendkívül erősnek tűntek, Ocon ekkor a negyedik helyen állt, Alonso pedig a harmadik helyre hozta be autóját, azonban egy apró pályaelhagyás miatt elvették azt a körét a spanyolnak, de Raikkönen is behozta az első tízbe az Alfa Romeót.

Hamilton egyre közelebb került Verstappenhez, de végül nem tudta utolérni a hollandot, aki - annak ellenére, hogy az első tengely alacsony tapadására panaszkodott - a hétvége eddigi legjobb idejét megfutva zárta az élen az időmérő előtti utolsó egyórás gyakorlást, melyet Nyikita Mazepin megforgása zárt le.

A Portugál Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: