DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Egy másodperccel kapott ki házon belül Ricciardo

Sötét érzés az ausztrál számára a 16. helyen végezni: a Q1-ben kieső Daniel Ricciardo elismerte, még a harmadik versenyhétvégén sem sikerült ráéreznie a McLaren autójára.

Daniel Ricciardo első két nagydíjhétvégéjén a McLarennel, Bahreinben és Imolában is hatodik rajtpozíciót szerzett, egy hellyel Lando Norris előtt (habár az olasz versenyen csak a brit legjobb körének elvétele alakította ki ezt a sorrendet). Ehhez képest a Portugál Nagydíj kvalifikációján az ausztrál mindössze 16. helyen zárt, kiesett már a Q1-es szakaszban: az eredmény még kellemetlenebb tekintetbe véve, hogy Norris (aki végül a sormintát folytatva újra hetedik lett) rendkívüli különbséggel, 1,045 másodperccel gyorsabb volt nála. Ricciardo maga sem érti, pontosan miért volt ennyire lassú:

„Nem igazán tudom, mi történt. A köreim trükkösek voltak, főleg az utolsó szektor környékén. De hogy miért? Ez nem világos” – mondta el a helyszíni riportereknek Ricciardo, aki 91 ezreddel maradt le a Q2-be jutásról Kimi Raikkönennel szemben. „Pár tizedet benne hagytam, de a 16. hely egyáltalán nem az az eredmény, amelyről álmodtam.”



„Az utolsó szektor zavaros volt, de az első is, az első lágy gumis köröm pedig nem segítette a forgalom. Egyszerűen csalódást keltő nap, Q1-ben kiesni elég szomorú. Olyan gyorsan történik, hogy ide jut az ember, olyan érzés, mintha a semmiből jönne.”

Ricciardo elismerte, a csapatváltás után még mindig nem érzett rá az MCL35M-re. „Igyekszem levetkőzni a korábbi stílusomat. Tudatosan közelítek meg minden egyes kanyart. Tegnap már úgy éreztem, hogy megtettem a lépést ebbe az irányba, sokkal kényelmesebben éreztem magam. Ma azonban sötét érzés itt lenni. Majd kialszom” – ismerte el, hogy továbbra sem találja a közös hangot a McLarennel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: