DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Alonso: Nincsenek kifogások, hamarosan felveszem a tempót

Fernando Alonso még nem versenyzett korábban Portimaóban, így kifejtette, hogy ezen a téren lépéshátrányban lesz a többiekkel szemben, ahogyan abból adódóan is, hogy számára lényegében új a Formula-1.

Fernando Alonso F1-es visszatérését követően már a második versenyén megszerezte első világbajnoki pontját, Kimi Raikkönen büntetésének köszönhetően. A spanyol elmondta, mit érzett ezután: „Hogy őszinte legyek, nem sok mindent” – kezdte Alonso a portimaói hétvége online sajtótájékoztatóját, melyen a Formula.hu is részt vett.

„Örültem a pontnak, ráadásul így mindkét autóval pontokat tudtunk szerezni, de Imola után nem voltunk túl derűsek, mivel nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot, de továbbléptünk, és már csak az előttünk álló versenyre koncentrálunk azóta.”

„Még nem érzem eléggé, hol vannak az autó határai, egy kis időbe fog még nekem telni, hogy megszokjam, és magam is érzem, hogy még nem tudok 100%-ot nyújtani. A csapattal együtt folyamatosan azon vagyunk, hogy kényelmesebben érezzem magam az autóban, mindannyian különbözőek vagyunk, így az igényeink is eltérőek.”



„Már a szezon előtt is mondtam, hogy szükségem lesz néhány versenyre, hogy újból felvegyem a ritmust, de láthatjuk, hogy mindenki hozzám hasonló cipőben jár, aki csapatot váltott. Minden autó másképp reagál, más visszajelzéseket küld különböző szituációkban. Számomra még nehezebb a helyzet, mivel én nemcsak egy új csapathoz érkeztem, de még máshol is versenyeztem az elmúlt években.”

„Tudom persze, hogy ez nem kifogás, korábban is versenyeztem különböző kategóriákban más-más csapatoknál, és sosem okozott számomra problémát, így most sem fog. Hamarosan a legjobbamat tudom majd nyújtani” – mondta a spanyol.

„Az F1 semmivel sem lett nehezebb, mint korábban volt, nem történtek nagy változások az idei évre. Imolában nehéz futamunk volt, ez itt sem lesz másképp. A legtöbben versenyezhettek itt öt hónappal ezelőtt, így ebben a tekintetben hamar utol kell majd érnem őket.”

Ami a hétvégi versenyt illeti, Fernando Alonso 2009-ben járt utoljára Portimaóban, akkor is csak tesztelni, így éles körülmények között most fogja először megmérettetni magát Portugáliában: „A nagy szintkülönbségek eléggé komplexszé teszik a pályát. Tavaly követtem a televízióban a futamot, de akkor még új volt az aszfalt, emiatt alacsony tapadással rendelkezett mindenki, már várom, hogy a pályára gurulhassak.”

„Egyelőre az autó teljesítménye elmarad a várakozásainktól, de elképesztően sűrű a középmezőny, így 2-3 tized jelentheti azt is, hogy hetedik vagy, de azt is, hogy tizenötödik mi pedig részesei vagyunk a sűrűjének. Ha egy kicsit is balul sikerül valami, jelentősen visszaeshetünk, és szerintem az egész szezon erről fog szólni számunkra. Miközben már inkább 2022-re készülünk, kéthetente idén is versenyeznünk kell, amikor is a lehető legtöbbet kell kihoznunk magunkból.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: