DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem csak a Red Bulltól tart Portugáliában a Mercedes

Két másik csapat is beleszólhat hétvégén a nagyok küzdelmébe: a McLaren és a Ferrari. Toto Wolff is beismerte, mázlisták, hogy Imolából nem nulla ponttal, hanem bajnoki éllovasként jöttek el.

A Red Bull és a Mercedes emelkedett ki a mezőnyből a 2021-es szezon első két nagydíján, de ez nem jelenti azt, hogy ha a körülmények úgy alakulnak, ne szorongathatná meg a nagyokat valamelyik középmezőny elejébe tartozó csapat. A McLarennek és a Ferrarinak kifejezetten jól indult a szezonja, előbbi a dobogóra is felfért Imolában – Toto Wolff szerint a két istálló Portugáliában meg is kavarhatja az állóvizet.

„Tavaly versenyeztünk először Portimaóban. Izgalmas, dimbes-dombos pálya, amely remek versenyt produkált 2020-ban. A kvalifikáción és az első körökben is azt láttuk, hogy nem könnyű a gumikat rendes munkára bírni” – mondta a Mercedes oldalán megjelent előzetesben Wolff.

„A pálya még mindig új valamennyiünk számára, ami érdekessé teheti a dolgokat. Mindannyian tanulni fogunk még a hétvége folyamán. Újabb szoros csatára számítunk a Red Bull-lal, emellett mindkét McLaren és Ferrari is bekavarhat. Lássuk, hogyan alakulnak a dolgok Portugáliában” – mondta Wolff. A McLaren rövid időre tavaly is főszerepet játszott a futamon: Carlos Sainz vezetett a Mercedes-csapatfőnök által is említett első körökben, mikor a közepes abroncson rajtoló élmenők szenvedtek.



Wolff nem csupán előre tekintett, hanem hátra is, az Emilia-Romagna-i Nagydíjra. Az osztrák csapatfőnök beismeri, mázlijuk volt Lewis Hamilton megmentett második helyével, hiszen könnyen dupla nullázással végződhetett volna a futamuk.

„Imola egy őrült verseny volt, olyan nagydíj, amelyre sokáig fognak még emlékezni. Sokszor voltunk fent és lent, voltak pillanatok, amikor úgy éreztük, egy pontot sem fogunk szerezni. Az érzelmek hullámvasútja volt, kezdve a Valtteri ijesztő balesete jelentette csalódottságtól Lewis mentésének libabőrös pillanatáig.”

„Hogy onnan mindkét bajnokságot vezetve távoztunk, szinte olyan érzés volt, mintha az ’Ingyen szabadulhatsz a börtönből’ kártyát húztuk volna ki, hiszen a riválisok nem tudták maximálisan kihasználni a lehetőséget, melyet adtunk nekik. Ez bizonyítja, milyen kihívásokkal teli szezon áll előttünk és milyen gyorsan változhatnak a dolgok a Formula-1-ben” – értékelte az imolai versenyt Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: