DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Végre pontra váltaná fejlődését az Alfa Romeo

Frederic Vasseur csapatfőnök szerint alakulata nagyot lépett előre 2020-hoz képest, de ezzel még nem lehetnek elégedettek, hiszen az első két idei F1-es futamon pont nélkül maradtak.

Akárcsak a Ferrari, a maranellóiak erőforrását használó Alfa Romeo is szemmel láthatóan előrelépett a tavalyi formájához képest: míg 2020-ban a Haasszal és a Williamsszel együtt alkották a sereghajtó bolyt, idén már inkább a középmezőny végéhez tartozik az istálló. Ennek ellenére a potenciált eddig nem sikerült pontokra váltani – igaz, ehhez az is hozzájárult, hogy Imolában Kimi Raikkönent utólag megbüntették, s ezzel kicsúszott a top 10-ből.

alfaromeo-dppi-imola-1



Ez a kettősség kavarog Frederic Vasseur csapatvezetőben is, amikor az Alfa eddigi 2021-es teljesítményét értékelte – szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Úgy vélem, mindenhol javultunk kicsit, beleértve az erőforrást is, de az aerodinamika terén is remek munkát végeztünk. A cél azonban a pontszerzés, és eddig ezen a téren kudarcot vallottunk. Nyilvánvalóan jelentős előrelépést tettünk teljesítmény terén, de a cél, hogy pontokat szerezzünk.”

„Nem kell magabiztosnak vagy épp nem bizakodónak lennem. Egyszerűen csak próbálom minden egyes hétvégén a legjobbat kihozni a csapatból, és szerintem már tavaly is ez volt a hozzáállásunk. Több mint jelentős lépést tettünk előre a szezon eleje és vége között, s ugyancsak nagyot ugrottunk 2021-re, de nem arra kell fókuszálnunk, hogy mi történt eddig, hanem mindig a következő futamra.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: