DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: Még messze vagyok a mclarenes énemtől

Bár a spanyol úgy érzi, voltak biztató jelek az idei első két F1-es versenyhétvége során, tisztában van vele, hogy még nem teljesen rázódott bele az új környezetbe a Ferrarinál.

Carlos Sainz nyolcadik helyen végzett első ferraris futamán, a Bahreini Nagydíjon, néhány héttel később pedig a 11. rajthelyről indulva futott be ötödikként az Emilia-Romagna-i GP-n, épp csak elmaradva csapattársától, Charles Leclerc-től. A legtöbb átigazoló pilóta az átlagosnál jobban küszködik idén a kevés tesztlehetőség miatt, s talán Sainz esetén látványos ez a legkevésbé, a spanyol is tisztában van vele, hogy még nem érte el a csúcsformáját:

sainz-ferrari-imola-1



„Ezt tűztem ki házi feladatként a télre, és keményen dolgozom rajta” – mondta Imola után az F1 TV-ben Sainz arról, hogy talán ő alkalmazkodott eddig a legjobban a csapatot váltó versenyzők közül. „Sok időt töltök a gyárban, és nagyon keményen dolgozom a srácokkal. Még mindig messze vagyok a McLarennél látott Carlostól, s ezt én és a csapat is tudjuk. De vannak jó tempójú megvillanások, mint amit például a bahreini időmérőn láthattunk. Az imolai versenyen is voltak körök, amikor szárnyaltam az esőben és a vegyes körülmények között. Szóval voltak villanások, és csak tovább kell dolgoznunk, s ahogy telnek, a gyűjtött tapasztalat úgy fog erősebbé tenni.”

Sainz szerint egyébként az, hogy csupán bő három másodperccel maradt el volt csapattársától, a dobogóra álló Lando Norristól a legutóbbi futamon, biztató jelként fogható fel a jövőre nézve:

„Vasárnap nagyon közel voltunk: azt kell mondanom, hogy a dobogó két másodpercre volt tőlünk, és tíz másodpercet veszített a sóderágyban. Szóval nem volt messze a pódium még úgy sem, hogy a 11. helyről rajtoltam. A tempó biztató, ahogy az is, ahogyan éreztem magam az autóban a vízen, de szárazon is tartani tudtam a lépést Charles-lal és Landóval: keményen hajtottuk egymást. Szóval vannak biztató jelek, csak össze kell raknom egy teljes hétvégét. De ha azt vesszük, hogy a 11. helyről rajtoltam, elkövettem néhány hibát így, hogy először mentem az esőben, nem lehetek túl csalódott azzal, hogy felzárkóztam az ötödik pozícióba.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: