DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Marko: Ha Lauda élne, nem hagyta volna, hogy ez történjen

Az elmúlt hét egyik legnagyobb volumenű híre volt, hogy a Red Bull megszerezte a Mercedes motorrészlegének vezető mérnökét, Ben Hodgkinsont. Dr. Helmut Marko szerint ezt Niki Lauda nem engedte volna.

Azok után, hogy a Honda tavaly ősszel váratlanul bejelentette, hogy a 2021-es szezon végén távozik a Formula-1-ből, a Red Bullnak – és az AlphaTaurinak – új megoldás után kellett néznie. Végül úgy döntöttek, hogy saját motorrészleget hoznak létre, ahol a Honda-projektet viszik tovább – ezt az erőforrás fejlesztéseinek befagyasztása teszi lehetővé.

Ennek a motorrészlegnek az élére nevezték ki most Ben Hodgkinsont, aki idáig a Mercedes motorfejlesztési osztályának egyik vezető mérnöke volt, így ezentúl Hodgkinson lesz a Red Bull Powertrains technikai igazgatója.



Dr. Helmut Marko azt emelte ki a szakember megszerzését illetően, hogy még csak nem is kellett erőlködniük, és mindez csak amiatt történhetett meg, mert egy bizonyos valaki már nincs közöttünk, mondta el a Red Bull főtanácsadója az F1 Insidernek.

„Az egészben az a meggyőző, hogy még csak nem is kellett rábeszélnünk őt egyáltalán, hogy átjöjjön hozzánk. Ben magától jelentkezett a vonatkozó hirdetésünkre. A Mercedes most mindent megpróbál, amit legálisan tud, hogy minél később kezdhesse meg nálunk a munkát, de így is hamarabb kezdhet majd el dolgozni, mint azt ők szeretnék.”

„Ugyanakkor ő nem az egyetlen, aki csatlakozni szeretne hozzánk, vannak más nagyra becsült szakemberek is, akiket egyelőre nem nevezhetek meg. Egy dolgot azonban bizton állíthatok: ha Niki Lauda még köztünk lenne, ő nem engedte volna, hogy ez megtörténjen!”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: