DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Mercedeses szakembert igazolt a motorrészlege élére a Red Bull

Nagy bejelentést tett a Red Bull: a közel húsz évig a jelenlegi Mercedes brixworth-i központjából dolgozó Ben Hodgkinsont nevezték az újonnan létrehozott motorrészlegük technikai igazgatójának.

Azok után, hogy a Honda tavaly ősszel váratlanul bejelentette, hogy a 2021-es szezon végén távozik a Formula-1-ből, a Red Bullnak – és az AlphaTaurinak – új megoldás után kellett néznie. Végül úgy döntöttek, hogy saját motorrészleget hoznak létre, ahol a Honda-projektet viszik tovább – ezt az erőforrás fejlesztéseinek befagyasztása teszi lehetővé.

mercedes-redbull-1



Pénteken egy újabb fontos bejelentést ezzel kapcsolatban a Red Bull, ugyanis leigazolták technikai igazgatónak a Red Bull Powertrains névre keresztelt motorrészleg élére Ben Hodgkinsont. A szakember korábban a WRC-be és Le Mans-ba is fejlesztett motort, ám ennél sokkal érdekesebb, hogy közel húsz éve a jelenlegi Mercedes brixworth-i motorrészlegén dolgozik vezető mérnökként – azaz az energiaitalosok a legnagyobb riválisuktól és a hibrid korszakban az esetek többségében etalont jelentő hajtáslánccal előrukkoló Mercedestől igazolták le a motorrészlegük vezetőjét!

„Örömmel köszöntjük Bent a Red Bull Powertrains technikai igazgatójaként. Bizonyított futamgyőztesként érkezik meg ebbe a roppant izgalmas projektbe, és egy olyan innovátorként, aki képes vezetni a rendkívül tehetséges mérnökökből álló csapatot” – fogalmazott a Red Bull közleményében Christian Horner csapatfőnök. Hozzátette: Hodgkinsonnal az egyik céljuk, hogy a tervek szerint 2025-ben érkező új motorszabályokra saját erőforrást építsenek.

Maga a szakember – aki a jelenlegi mercedeses szerződése lejárta után csatlakozhat a Red Bullhoz – természetesen izgatott az új kihívás miatt: „Nem volt könnyű döntés csaknem húsz év után otthagyni a HPP-t, de óriási megtiszteltetés egy ilyen hosszútávú és fontos projektbe belevágni. A Red Bull komoly tényező a Formula-1-ben, a legfőbb riválisunk volt a hibrid érában, szóval várom, hogy kiderüljön, mit tudunk elérni együtt ebben az új szakaszban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: