DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
F1

Allison: Imádunk harcolni, de nem akarunk másodikak lenni

A Mercedesnél idén nyolcadik konstruktőri és egyéni világbajnoki címük megszerzésére készülnek, azonban a Red Bull és Max Verstappen odaszúrt nekik, és ez nem tetszik az Ezüst Nyilaknak.

A szezon előtti teszten – önmagához mérten – gyengén teljesített a Mercedes, s már ott kirajzolódott, hogy a Red Bull állhat majd az élre a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon. Ha csak a puszta sebességet nézzük, látható, hogy a Red Bull valamivel a Mercedes előtt volt Szahírban, azonban egy kiváló stratégiának köszönhetően Hamilton tudta megnyerni a 2021-es év első versenyét.

Imolában aztán fordult a kocka, miután a hétszeres világbajnok szerezte meg a pole-pozíciót, de az esős-száradó versenyen végül Verstappen látta meg elsőként a kockás zászlót. James Allison beszélt arról a portimaói hétvége előtt, milyen érzés hosszú idő után ismét üldözőnek lenni.



„Az emberi természet már csak olyan, hogy ha megsebeznek, akkor egy kicsit intenzívebben reagálunk, mint alaphelyzetben tennénk és ezt nyilván nem élvezzük” – mondta a július 1-jével a technikai igazgató pozíciójából az újonnan létrehozott technikai főigazgatónak előléptetett James Allison.

„Imádunk versenyezni és harcolni, de az nincs ínyünkre, ha csak a második legjobbak vagyunk. A lehető legkeményebben dolgozunk, hogy begyógyítsuk a sebeinket, de mivel eddig is eléggé intenzív munka folyt itt, annak fokozatán csak egy kicsit tudtunk emelni.”

„A tavalyi szezonról más emlékeket őrzöm. Nagyszerű szezon volt, és megépítettük minden idők egyik legtökéletesebb versenyautóját és szinte teljesen hibátlan szezont futottunk, ugyanakkor nem volt sok emlékezetes pillanata 2020-nak. Egy könnyed győzelem nem hagy olyan mély nyomot, mint egy fogakat összeszorítva megszerzett siker” – utalt a bahreini győzelemre Allison.

„Ha az üldöző pozíciójából tudsz győzni – ahogyan mi egyértelműen azok voltunk -, az egy hihetetlen élmény, arra örökre emlékezni fogunk. Majd ezzel fogom untatni az unokáimat, ha lesz olyan szerencsém, hogy lesznek unokáim” – vette tréfásra a figurát James Allison az interjú végére.

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: