DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„2015-ös szintre eshet vissza a tapadás jövőre”

Max Verstappen szerint a 2022-es szabályok teljesen más karakterisztikájú F1-es autókat fognak eredményezni, s a kevesebb tapadás nagy kihívás elé fogja állítani a versenyzőket.

Eredetileg már idén bevezették volna a Formula-1 által évek óta tervezgetett új szabályokat, ám a koronavírus-járvány miatt ezt 2022-re halasztották. A szabályalkotók célja az aerodinamikai átalakítással, hogy jobb versenyeket láthasson a nagyközönség annak köszönhetően, hogy az autók könnyebben követhetik egymást.

f1-2022-auto-2



Max Verstappen, akinek az eddig látottak alapján idén végre tényleg vb-esélyes autót tudott adni a Red Bull, szintén ebben bízik, és szerinte a várható lassulás és tapadásvesztés ellenére sem lesz könnyű vezetni a 2022-es F1-es gépeket:

„Nyilván még nem vezettem az új autókat, így nem tudok erre válaszolni. De azt tudjuk, hogy az autók jóval lassabbak lesznek. Azt is látjuk, hogy teljesen más vezetési karakterisztikájuk lesz. A motorok maradnak változatlanok, szóval ugyanezzel vagy kicsit több motorerővel és kevesebb tapadással nem lesz egyszerű. Meglátjuk. Szerintem 2014-2015-ös szintre fogunk visszatérni a tapadást illetően, szóval ez jelentős változás.”

Az új szabályok új külsőt is fognak eredményezni a 2022-es autóknál, de Verstappen szerint az a lényeg, hogy valóban jobb futamokat láthassanak a nézők: „Másképp fognak kinézni. De a legfontosabb, és mindannyian ebben reménykedünk, hogy jobb versenyzést láthatunk. Ez az, ami tetszeni fog a rajongóknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: