DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso Ocont, Ocon Alonsót dicséri

Jó benyomást tett Fernando Alonsóra az új csapattárs: elkötelezett az Alpine irányába, keményen dolgozik, kapcsolatuk szoros. Esteban Ocon sem maradt adós az elismerő szavakkal.

A tapasztalat és a fiatalság kombinációjával állt rajthoz az Alpine-Renault: a kétszeres világbajnok visszatérő Fernando Alonsót a negyedik teljes szezonját megkezdő Esteban Ocon mellé ültették. Egyesek arra számítottak, a spanyol földbe döngöli csapattársát, de az imolai futam azt tanúsította, az ifjú franciának lehet keresnivalója a rutinos kolléga mellett. Alonso pedig az elismerés hangján beszél Oconról.

„Egyértelműen jó benyomást tett rám, örülök, hogy Esteban van mellettem. Ő egy profi, nagyon keményen dolgozik, nemcsak itt a pályán, hanem a szimulátorban is. Sok mindent megosztottunk egymással, ha egyikünk a szimulátorban van, igyekszünk kapcsolatban maradni és egy jobb autón dolgozni közösen” – idézi az Autosport Alonsót.



„Tudom, hogy mennyire elkötelezett a mindenkori csapata irányába. Mindkét versenyző számára hasznos, ha a csapattárs keményen dolgozik, ő pedig ezt teszi. Ugyanakkor az ember azt akarja, hogy minden alkalommal ugyanolyan gyors legyen, mint a csapattársa, sőt egy kicsit gyorsabb is nála. Ez most nem vált be, de legközelebb ismét megpróbálom” – hangsúlyozta a spanyol, hogy a jó kapcsolat ellenére célja természetesen legyőzni Ocont.

A 24 éves francia sem maradt adós, és kiemelte, mennyi mindent tud tanulni egy 15 évvel idősebb világbajnoktól, aki ráadásul egyik példaképe volt gyerekkorában:

„Nagyszerű esély egy világbajnokot tudni magam mellett, aki az élversenyzők egyike. Sokan mondtak róla ezt-azt, az alapján pedig, amit belülről látok, eddig elégedett vagyok az együttműködéssel. Fernando nagyon őszinte típus, ha mond valamit, azt úgy is érti. Hasonló észrevételeink vannak az autó kapcsán, és nagyon jól működünk együtt, eddig rendes volt velem. Régen egyike volt azoknak a versenyzőknek, akikre felnéztem, így különleges vele együttműködni, arra számítok, hogy szoros lesz az egész év folyamán” – mondta az Alpine franciája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: