DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen a pontverseny élére állna Portugáliában

Max Verstappen megközelítette egyetlen pontra Lewis Hamiltont a világbajnoki tabellán, Portimaóban pedig – életében először – át szeretné venni a vezetést a pontversenyben.

Lewis Hamilton és Max Verstappen egyaránt egy-egy első illetve második helyezést szereztek eddig a 2021-es szezonban, azonban Imolában futott leggyorsabb körének köszönhetően Hamilton maga mögött tartotta a hollandot.

Verstappen fantasztikus olaszországi rajtjának is köszönheti, hogy ennyire felzárkózott a hétszeres világbajnokra, hiszen a Red Bull versenyzője kettes sebességi fokozatban várta a piros lámpák kialvását.

„Ezt sok versenyző csinálja, mikor vizes a pálya. A motor rengeteg nyomatékot ad le, kettesben pedig kevésbé pörögnek ki a kerekek” – magyarázta Verstappen saját weboldalán. Lewis is ugyanezt a technikát használta, ahogyan már évek óta így csináljuk mi is. Örülök, hogy olyan jól sikerült a rajtom, mivel ez az egész versenyre nézve kulcsfontosságú volt.”



A holland pilóta még soha életében nem vezette még a világbajnoki pontversenyt, erre azonban Portimaóban könnyedén sor kerülhet: „Hosszú év áll előttünk, ez pedig egyelőre még nem is foglalkoztat annyira. Minden versenyen a lehető legjobban akarok teljesíteni, erre kell törekednünk. A szezont jól kezdtük, remélhetőleg folytatni tudjuk a jó szereplésünket.”

„Nem hinném, hogy ez a szezon valamiféle fordulópont lenne a Red Bull számára, az, hogy utolértük a Mercedest, egy hosszú folyamat eredménye, de továbbra is szükségünk lesz az új fejlesztésekre és keményen kell dolgoznunk.”

„Tavaly az új aszfalt megviccelt bennünket Portimaóban, talán, hogy idén már jobb lesz a helyzet, mert ez egy fantasztikus pálya. Idén sokkal inkább versenyképesnek tűnünk, remélhetőleg ez Portugáliában sem lesz másképpen.”

A 2022-re eltolt szabályváltozásokról is kérdezték a hollandot: „Még nyilván nem tudtam kipróbálni az autót, így nem tudok arra válaszolni, hogy a kezünkre fognak-e játszani a módosítások. Annyi biztos, hogy az autók lassabbak lesznek, miután a motorokon addig még lehet némileg fejleszteni, de sokkal kevesebb lesz a tapadás, ami nem teszi majd egyszerűbbé az életünket. Máshogy néznek majd ki az új autók, ami majd kiderül, hogy tetszik-e a rajongóknak, de az biztosan a kedvükre lesz, hogy a szabályok izgalmasabb versenyeket ígérnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: