DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tsunoda bármit megtehet az AlphaTaurinál

A japán újonc szerint Franz Tost azt mondta neki, hogy az se baj, ha hibázik, csak tanuljon belőle - így sokkal szabadabbnak érzi magát, nincs rajta komoly nyomás a hétvégék során.

Ugyan dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója elég egyértelműen kritizálta Yuki Tsunodát az imolai hibái után, de maga a pilóta úgy érzi, hogy a csapatánál maximálisan bíznak benne és teljességgel szabad kezet kap. A fiatal japán versenyző Bahreinben parádésan debütált, a második F1-es hétvégéje viszont egyáltalán nem sikerült - viszont mint mondta, az AlphaTaurinál ez nem gond.

"Még Franz (Tost, a csapatfőnök) is azt mondta nekem, hogy vezetés közben csináljam azt, amit akarok és próbáljak meg minél több tapasztalatot begyűjteni. Még az sem számít, hogy hibákat követek el, csak próbáljak arra építve fejlődni" - mondta Tsunoda a Crash.netnek.

tsuki



"Számomra ez nagy segítség mentálisan, mert úgy érzem, hogy bármit megtehetek az autóban és szabadnak érzem magam. Jó így hozzáállni bármelyik szakaszhoz, hogy ha esetleg hibázok, azokkal sem kell túl sokat törődnöm, csak magammal kell vinnem azt a tapasztalatot" - tette hozzá a japán, aki egyelőre nem foglalkozik a távoli jövővel.

"Egyelőre nem nagyon gondolkodok azon, hogy világbajnok legyek, vagy hogy futamot nyerjek, egyszerűen szakaszról szakaszta gondolkodok és igyekszem arra koncentrálni, amit éppen csinálok. Persze jó lenne futamot nyerni, én lennék az első japán, aki ezt megteszi, ez nagyszerű lenne, sok japán szurkoló vár erre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: