DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: A kerékcseréknél időt veszítünk

Évek óta a Red Bull büszkélkedhet a legjobb bokszutcai csapattal, szinte minden szezonban megdöntve a leggyorsabb kerékcsere általuk felállított rekordját. A Mercedes felzárkózna rájuk.

Ugyan a leggyorsabb bokszkiállás az Emilia-Romagna-i Nagydíjon pont a Mercedeshez fűződik, az Ezüst Nyilak személyzete Valtteri Bottas autóján 2,24 másodperc alatt cserélte le az intermediate abroncsokat a közepes keverékűekre a verseny 28. körében.

Azonban ha a pályán még nem is teljesen egyértelmű, hogy a Red Bull a Mercedes előtt jár, a bokszutcában ez egyértelműen kijelenthető, hiszen az energiaitalosok tartják a leggyorsabb kerékcsere világrekordját, és szinte mindig hiba nélkül, szélvészgyorsan viszik véghez a munkájukat.



A Mercedes vezető pályamérnöke úgy véli, ez is egy olyan pont, ami fontos lehet a világbajnoki harcban, így feltétlenül utol kell érniük a Red Bullt ezen a téren: „Azt hiszem, mondhatjuk, hogy e téren nem mi vagyunk a legjobbak” – kezdte Shovlin a Mercedes hivatalos oldalán.

„Időt veszítünk a bokszban, de egy ideje már koncentrálunk erre a területre, hogy jobbak lehessünk” – folytatta a vezető pályamérnök. Hamilton kerékcseréjénél problémák adódtak a jobb első kerék leszedésével, majd várniuk kellett, míg Antonio Giovinazzi is elhalad a pit lane-en, így Max Verstappen mögé jött vissza a brit.

„A második kiállásra lecseréltük azt a pisztolyt, ami megoldotta a problémát. Már vizsgáljuk, hogy hosszabb távon mit tehetnénk annak érdekében, hogy javuljunk ezen a téren, talán a felszerelés fejlesztése segíthet rajtunk” – tette hozzá Shovlin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: