DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Érzi a pontok közeledtét a Williams

A kettős kiesés lehangolta a csapatot Imolában, ahol nagy esély nyílt a pontszerzésre: de büszkék rá, hogy csatázva, méghozzá egy Mercedesszel csatázva buktak el. Lesznek még hasonló pályák, amelyek kedvezni fognak az FW43B-nek.

Eredményes versenynek ígérkezett az Emilia-Romagna-i Nagydíj a Williams számára: a 2020-as Magyar Nagydíj óta először mindkét autó bekerült a Q2-be, ezzel reálisnak tűnt, hogy egy másik mérföldkövet is elérnek, és a 2019-es Német Nagydíj után ismét sikerül pontot szerezni.

A futam vége azonban kettős kiesés lett: a jobb, 12. rajthelyről induló Nicholas Latifi már az első körben ütközött, míg George Russell a kilencedik helyért előzte Valtteri Bottast, mikor a nagy vihart kavaró baleset megtörtént. Keserű hétvége volt a csapat számára, de lehet belőle legalább egy pozitívumot meríteni: közeleg a pontszerzés az elmúlt években mezőny végére száműzött csapat számára.



„Ez a nap és egész hétvége vegyes érzelmű volt. A kvalifikáció nem is sikerülhetett volna jobban. Persze Tsunoda hibázott, ami ajándék volt számára, de egyébként minden helyet megérdemelten értünk el” – mondta a Motorsport.com-nak Dave Robson, a teljesítményért felelős szakember. „Vasárnap azt hittük, jó az esélyünk a pontszerzésre. A vegyes körülmények a rajtnál nem voltak ideálisak, de úgy vélem, jó döntéseket sikerült hoznunk.”

„Ezek után üres kézzel távozni nyilván mélyen frusztráló. De van pozitívum, hogy az autó és a tempó is jó volt. Legalább a baleset is azért történt meg, mert támadtunk, méghozzá az összes autó közül egy Mercedest, amire már régesrégen voltunk képesek” – folytatta Robson, aki úgy véli, a Bahreinhez hasonló pályákon nem lesz sok esélyük, de várhatók Imolához hasonlító helyszínek, ahol újabb lehetőségük nyílik a jó eredményre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: