DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo a csapatutasításról: Félre kellett tennem a büszkeségem

Daniel Ricciardónak már a verseny első harmadában el kellett engednie csapattársát, aki meg sem állt a pódiumig, míg a McLarennel még mindig csak ismerkedő ausztrál a hatodik helyen ért célba.

 Nagyszerűen kezdte meg az Emilia-Romagna-i Nagydíjat Daniel Ricciardo, aki szépen tartotta magát az élmezőnyben, aztán viszont a rajt után kicsit visszaeső Lando Norris utolérte csapattársát, és a rádión jelezte a McLaren felé, hogy gyorsabban tudna menni az ausztrálnál.

Ezt követően meg is történt a helycsere a brit és az ausztrál között, amikor még a 63 körös verseny egyharmadán sem voltunk túl. Ricciardo elismerte, hogy nehéz helyzet, mikor rászólnak, hogy el kell engednie a csapattársát, de ő még mindig nem vette fel teljesen a ritmust a McLarennél, ráadásul a szezon elején járunk, így nincs benne rossz érzés a csapatutasítás miatt.



„Ez egy olyan helyzet volt, ahol félre kellett tennem az önérzetemet és nyelni egy nagyot” – mondta Ricciardo a Sky Sports kamerái előtt. „Igazából a csapat részéről ez volt a fair döntés, időt is adtak nekem, hogy megmutassam a tempómat.”

„Volt is néhány kör, amikor elkaptam a ritmust és erős időket tudtam futni, de amint odaléptem neki, elkezdett elfogyni a jobb elsőm. Szóval összességében azt gondolom, megadták nekem a szükséges időt, hogy ne legyen szükség csapatutasításra, de ezúttal nem voltam elég gyors ehhez. Ma még nem fogunk emiatt ölre menni, korrekt volt az egész” – ismerte el az ausztrál.

„Nem hinném, hogy alábecsültem volna a változás jelentette kihívásokat, már akkor is fel voltam erre készülve, mikor a Red Bulltól a Renault-hoz mentem. Ezúttal ez talán egy kicsit több időt vesz majd igénybe, de a szezon hosszú, ez még csak a második verseny volt, de természetesen ettől szeretnék gyorsabb lenni.”

„Ha előretekintek, nem is tudom, úgy a hetedik versenyre, onnan pedig visszanézek erre a futamra, valószínűleg kuncogni fogok a teljesítményemen. Nem vagyok az a pánikolós fajta” – zárta nyilatkozatát Daniel Ricciardo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: